Κρήτη

"Χωροταξικό–ρυθμιστικό σχέδιο: Με ή χωρίς τις κοινωνίες;"

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μαλεβιζίου οργανώνει μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, στις 8.00 μ.μ. στο θέατρο του δήμου Μαλεβιζίου (πίσω από το δημαρχείο, στο Γάζι), με θέμα: "Χωροταξικό-ρυθμιστικό σχέδιο: Με ή χωρίς τις κοινωνίες;" (Η περίπτωση του δήμου Μαλεβιζίου).

Εισηγητές θα είναι οι Πετράκης Γεώργιος, αρχιτέκτονας, μηχανικός, χωροτάκτης - μέλος μελετητικής ομάδας χωροταξικού Κρήτης. Χουρδάκης Αντώνης, αρχιτέκτονας, μηχανικός, χωροτάκτης, πολεοδόμος, Κουτσουμπού Φανή, αρχιτέκτονας, μηχανικός, πολεοδόμος, - πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού στο δήμο Μαλεβιζίου και θα προσπαθήσει να απαντήσει στα ερωτήματα: Σχεδιασμός, με ή χωρίς τις κοινωνίες; Ποιο κοινωνικό και αναπτυξιακό όραμα υπηρετούν τα χωροταξικά σχέδια; Γιατί διαχρονικά δεν εφαρμόζονται; Ποιες θα είναι οι χρήσεις γης και κατανομής της οικονομικής δραστηριότητας; Θα υπάρχουν ζώνες ειδικής προστασίας; Ποιές δραστηριότητες σχεδιάζεται να ενισχυθούν; Που θα υπάρχει βιοτεχνική - βιομηχανική δραστηριότητα; Πως θα διαμορφωθεί ο τουριστικός σχεδιασμός, πως η γεωργική και η κτηνοτροφική δραστηριότητα; Ποιές θα είναι οι οικιστικές ζώνες; Τι θα γίνει με τα σκουπίδια, τα απόβλητα και τον ενεργειακό σχεδιασμό; Τι τεχνικά έργα υποδομών προβλέπονται και που;

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Ανέργων Πολιτών Μαλεβιζίου «καλούμε όλες και όλους να παρευρεθούν στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση! Οφείλουμε να είμαστε ενεργοί, αποφασισμένοι και ενημερωμένοι, για θέματα που αφορούν το μέλλον της περιοχής και των ανθρώπων της!».

Σχόλια