default-image

"Η ζωή και το έργο του Καζαντζάκη διαμέσου των εικαστικών τεχνών"

Κρήτη
"Η ζωή και το έργο του Καζαντζάκη διαμέσου των εικαστικών τεχνών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τοπική επιτροπή νομού Ρεθύμνου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων από την ίδρυση της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. εικαστική ομαδική έκθεση με θέμα "Η ζωή & το έργο του Καζαντζάκη διαμέσου των εικαστικών τεχνών".

Για το σκοπό αυτό απευθύνεται σε Κρήτες καλλιτέχνες, εντός και εκτός Κρήτης, με υπεύθυνη για την επιμέλεια της έκθεσης την εικαστικό κ. Χρυσούλα Σκεπετζή, τηλ. 6976955084 (e-mail: [email protected]).

Η περίοδος της έκθεσης προσδιορίζεται για τον Οκτώβριο 2013 με διάρκεια δεκαπέντε ημερών στο Ρέθυμνο και θα φιλοξενηθεί σε χώρους που θα ορίσει ο Δήμος ή η Αντιπεριφέρεια.

Μετά από αυτό το διάστημα, η έκθεση θα ταξιδέψει ύστερα από πρόσκληση των τοπικών επιτροπών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (ίσως και στο εξωτερικό), οπουδήποτε υπάρχει τοπική επιτροπή της ΔΕΦΝΚ, ως μεμονωμένη εκδήλωση ή παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις-δραστηριότητες.

Στους χώρους της έκθεσης θα ξεναγούνται γκρουπ μαθητών προκειμένου οι νέες γενιές να έρθουν σε επαφή και διαδραστικά με το εικαστικό περιβάλλον που θα μνημονεύει τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στην έκθεση είναι:

* Οι καλλιτέχνες να είναι αποδεδειγμένα Κρήτες (με αντίγραφο ταυτότητας ή πιστοποιητικού  γέννησης), όπου κι αν ζουν.

* Να είναι μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (με αντίγραφο ταυτότητας επιμελητηρίου).

* Να καταθέσουν στο παραπάνω e-mail μέχρι το τέλος Αυγούστου, εκτός από την ταυτότητα του Επιμελητηρίου και την αστυνομική, τα παρακάτω:

1) βιογραφικό σημείωμα στα Ελληνικά και τα Αγγλικά

2) φωτογραφικό υλικό για το έργο ή τα έργα τους (δεκτά έως και 3 έργα)

3) κείμενο και πληροφορίες για το έργο τους στα Ελληνικά και τα Αγγλικά

4) πληροφορίες επικοινωνίας, e-mail, ταχυδρομική διεύθυνση και κινητό τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι δεκτές θα είναι όλες οι τεχνοτροπίες (με έργα: χαρακτικά, ζωγραφικά, γλυπτικά, εγκαταστάσεις, video art κ.λπ.). Τα έξοδα μετακίνησης των έργων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα καλύπτονται από τις εκάστοτε επιτροπές των πόλεων όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση. "Για τυχόν φθορές κατά τη μετακίνηση ή τη φιλοξενία δεν ευθύνονται οι διοργανωτές ούτε η επιμελήτρια. Παρακαλείστε για την ασφάλεια του έργου να το συσκευάσετε με κατασκευή ώστε να αποσφραγίζεται και να επανασυσκευάζεται εύκολα", σημειώνεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News