Η NASA ανακαλύπτει εξωπλανήτη σαν τη Γη που καλύπτεται από ενεργά ηφαίστεια

Κόσμος
Η NASA ανακαλύπτει εξωπλανήτη σαν τη Γη που καλύπτεται από ενεργά ηφαίστεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ηλιακό σύστημα, η Αφροδίτη και η Γη είναι ηφαιστειακά ενεργές, όπως και μερικά φεγγάρια του Δία

Ένας εξωπλανήτης στο μέγεθος της Γης, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι σε έναν γαλαξία δίπλα στον Γαλαξία μας, έχει παράσχει στους επιστήμονες τα καλύτερα στοιχεία μέχρι σήμερα για την ύπαρξη ενεργών ηφαιστείων πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα.

Οι παρατηρήσεις που έκαναν οι επιστήμονες υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός βραχώδους και τραχύ κόσμου, η επιφάνεια του οποίου μαρτυρεί συνεχείς εκρήξεις.

Την Τετάρτη, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι ο πλανήτης, ο τρίτος πλανήτης που βρέθηκε σε τροχιά γύρω από ένα συγκεκριμένο αμυδρό αστέρι, είναι πιθανότατα καλυμμένος με ενεργά ηφαίστεια, παρόμοια με το φεγγάρι του Δία Ιο.

Η Ιώ είναι το πιο ηφαιστειακά ενεργό σώμα του ηλιακού μας συστήματος. Στο ηλιακό σύστημα, η Αφροδίτη και η Γη είναι ηφαιστειακά ενεργές, όπως και μερικά φεγγάρια του Δία. Ο ηφαιστειογενής χαρακτήρας του πλανήτη δεν παρατηρήθηκε άμεσα, αλλά μάλλον συνάγεται λόγω της βαρυτικής του αλληλεπίδρασης με τον μεγαλύτερο από τους δύο πλανήτες, που επίσης περιφέρονταν γύρω από το αμυδρό αστέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News