ΗΠΑ: Συνελήφθη 59χρονος Έλληνας επιχειρηματίας - Κατηγορείται ότι έδινε «μυστικά» στη Ρωσία

Ελλάδα
ΗΠΑ: Συνελήφθη 59χρονος Έλληνας επιχειρηματίας - Κατηγορείται ότι έδινε «μυστικά» στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατασκοπευτικό θρίλερ με Έλληνα επιχειρηματία. Τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Συνελήφθη Έλληνας επιχειρηματίας από τις αμερικανικές Αρχές με την με την κατηγορία ότι βοήθησε την Ρωσία να αποκτήσει πλήθος τεχνολογικών μυστικών που σχετίζονται με τους τομείς της κβαντικής πληροφορικής και των πυρηνικών δοκιμών.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν ποινική δίωξη για συνωμοσία και λαθρεμπόριο.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 2023 και παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή της διευθέτησης της διαδικασίας έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Ο κατηγορούμενος, φέρεται να συνωμότησε για να αποκτήσει ευαίσθητο τεχνολογικό υλικό και στη συνέχεια παρείχε τα μυστικά στη Ρωσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο επιχειρηματίας «προμηθεύτηκε ευαίσθητο εξοπλισμό που πληροί τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ και έχει σχεδιαστεί για τακτικές συνθήκες στο πεδίο της μάχης, καθώς και εξαρτήματα με εφαρμογές στις διαστημικές και κρυπτογραφικές επικοινωνίες, για λογαριασμό των Ρώσων πληροφοριοδοτών του, οι οποίοι επεδίωκαν να βελτιώσουν τις πολεμικές δυνατότητες της χώρας τους», δήλωσε ο αρμόδιος υποδιευθυντής του FBI, Μάικλ Ντρισκόλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News