Στέψη Καρόλου: Τα σκάνδαλα που «ταρακούνησαν» το παλάτι (vid)

Κόσμος
Στέψη Καρόλου: Τα σκάνδαλα που «ταρακούνησαν» το παλάτι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτόκολλα, ερωτικά σκάνδαλα, ένα παλάτι, μια βασίλισσα, πρίγκιπες και πριγκίπισσες... Διόλου τυχαία ο βασιλικός Οίκος του Ουίνδσορ έγινε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά

Η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου διαχρονικά παραμένει πιστή σε δυο πράγματα. Στο πρωτόκολλο και στα... σκάνδαλα. Όσοι έχετε δει την τηλεοπτική σειρά του Netflix «The Crown» τότε σίγουρα έχετε πάρει μια γεύση του τι γινόταν πίσω από τις κλειστές... πύλες του Μπάκιγχαμ. Όσοι δεν την έχετε παρακολουθήσει και δεν έχετε διαβάσει για τη βασιλική οικογένεια, καθίστε αναπαυτικά!

Για να μην πάμε σε παλαιότερες εποχές (βλέπε την εποχή της βασιλείας του Οίκου των Τυδώρ) και «χαθεί η μπάλα» θα περιοριστούμε στον Οίκο του Ουίνδσορ και κυρίως την Ελισάβετ Β' η οποία έγινε βασίλισσα εξαιτίας ενός σκανδάλου.

Για την ακρίβεια ενός έρωτα αφού αν ο θείος της Βασιλιάς Εδουάρδος δεν είχε ερωτευτεί παράφορα τη Γουόλις Σίμπσον, η «Λίλιμπετ» δεν θα είχε φορέσει ποτέ το στέμμα.

Ο ερωτιάρης Εδουάρδος

Ο Εδουάρδος ως πρωτότοκος ανεβαίνει στο θρόνο αλλά παραιτείται γιατί θέλει να παντρευτεί την αγαπημένη του η οποία είναι Αμερικανίδα και, κυρίως, διαζευγμένη κάτι που προφανέστατα και δεν επιτρέπει το πρωτόκολλο!

Έτσι τη θέση του Εδουάρδου στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου παίρνει ο Γεώργιος ο οποίος από το πουθενά γίνεται βασιλιάς! Και κάπως έτσι η πρωτότοκη του κόρη, η Ελισάβετ, γίνεται η διάδοχος του θρόνου και τελικά στέφεται βασίλισσα στα 26 της χρόνια, όταν ο πατέρας της πεθαίνει χτυπημένος από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο τσαχπίνης Φίλιππος

Η Ελισάβετ ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον Φίλιππος το 1947 προκαλώντας νέες φουρτούνες στο παλάτι αφού ο Φίλιππος «έσερνε» πίσω του μια περίεργη ιστορία. Μητέρα του ήταν η πριγκίπισσα Αλίκη της Ελλάδας έπασχε από σχιζοφρένεια ενώ ήταν μοναχή.

Οι αδελφές του είχαν παντρευτεί Γερμανούς ναζί. Ο πρίγκηπας πήρε το όνομα Μαουντμπάτεν, από τον Οίκο της μητέρας του αλλά ουσιαστικά δεν ήταν ένας πρίγκηπας, ήταν χώρα.

Το Μπάκιγχαμ επιχείρησε πολλές φορές να καλύψει το σκάνδαλο και αυτό δεν έγινε μόνο τότε που είχε ανακοινωθεί ο γάμος αλλά συνεχίστηκε και αργότερα όταν ο πρίγκηπας έκανε... άστατη ζωή και κάθε τρεις και λίγο «φούντωναν» οι φήμες για ερωτικές περιπετειούλες και ροζ ταξίδια στο εξωτερικό. Η Ελισάβετ προφανώς και τα ήξερε όλα, ωστόσο, έβαζε πιο ψηλά το πρωτόκολλο από την κρεβατομουρμούρα.

Η άτακτη Μαργαρίτα

Παιδί... διαμάντι ήταν η αδερφή της Ελισάβετ. Η Μαργαρίτα η οποία σε όλη της τη ζωή, λογικά, καταριόταν τον θείο της Εδουάρδο ο οποίος παραιτήθηκε και έτσι ενώ η Μαργαρίτα δεν είχε καμία πιθανότητα να ανέβει στο θρόνο, έγινε ξαφνικά δεύτερη (και στη συνέχεια τρίτη, τέταρτη, κλπ) στη διάδοχη με ότι αυτό συνεπαγόταν για το πρωτόκολο που θα έπρεπε να ακολουθεί.

Η Μαργαρίτα, όμως, δεν ήταν σαν την Ελισάβετ. Ήθελε να ζήσει τη ζωή της και τον έρωτα στο έπακρο. Δημιούργησε ερωτικό δεσμό με έναν παντρεμένο υπάλληλό της, τον Πίτερ Τάουνσεντ. Όταν εκείνος πήρε διαζύγιο, η Ελισάβετ δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για να παντρευτούν.

Η Μαργαρίτα παντρεύτηκε τον φωτογράφο Άντονι Άρμστρονγκ, ωστόσο, χώρισαν καθώς κανείς από τους δύο δεν ήταν πιστός.

Ο κοσμοπολίτης Πρίγκιπας Άντριου

Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που έχει δεχθεί το Μπάκιγχαμ του το έδωσε ο Πρίγκιπας Άντριου, αδερφός του Καρόλου. Ο Άντριου, κοσμοπολίτης ο οποίος έκανε τη... μεγάλη ζωή ξέροντας πως είναι σχεδόν απίθανο να γίνει κάποια μέρα βασιλιάς στη Βρετανία, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν το όνομά του μπλέχθηκε στο σκάνδαλο Επστάιν καθώς και αυτός, όπως και ο μεγιστάνας που τελικά αυτοκτόνησε στο κελί του, κατηγορήθηκε από γυναίκες ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις μαζί του ενώ ήταν ανήλικες.

Ο πρίγκιπας έδωσε μια συνέντευξη για να δικαιολογηθεί, που καταλήγει σε φιάσκο και αναγκάζεται να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Η πριγκίπισσα του λαού

Για την πριγκίπισσα Νταϊάνα ότι και να πει, ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Είναι η γυναίκα που κόντεψε (όχι, βέβαια, επειδή έφταιγε η ίδια) να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το θεσμό της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο, πρωτότοκο γιο και διάδοχο του θρόνου, το 1981 και μαζί απέκτησαν δύο γιους, τον Γουίλιαμ και τον Χάρι.

Ο Κάρολος, ωστόσο, δεν την αγάπησε ποτέ. Πάντα ήταν ερωτευμένος με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Το ζευγάρι, ουσιαστικά, είχε χωρίσει ήδη από το 1992 (το annus horribilis της Ελισάβετ) αλλά το Μπάκιγχαμ δεν ήθελε να δει την πραγματικότητα και προσπαθοούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το... πρωτοκολο. Τελικά το διαζύγιο βγαίνει το 1996 και η Νταϊάνα μεταμορφώνεται στη γυναίκα που δεν ήταν.

Οι έρωτες της γίνονται πρωτοσέλιδο και κάθε πρωτοσέλιδο ήταν και ένα χαστούκι για το Μπάκιγχαμ. Η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο ξημερώματα της 31ης Αυγούστου 1997 στο Παρίσι και ανάγκασε την Ελισάβετ να υποκλιθεί στο φέρετρό της (πρώτη και τελευταία φορά που έκανε κάτι τέτοιο) προκειμένου να «σβήσει» το θυμό των Βρετανών.

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Ένα όνομα, μια ιστορία

Κακά τα ψέματα. Ο Κάρολος μια γυναίκα αγάπησε στη ζωή του. Την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Η Ελισάβετ, ωστόσο, δεν την ενέκρινε ποτέ και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα. Η Καμίλα Σαντ (όπως ήταν το πατρικό της) παντρεύτηκε τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς το 1973 και έμεινε μαζί του μέχρι τον θάνατό του, το 1995.

Κάρολος και Καμίλα, ωστόσο, αν και «παντρεμένοι και οι δυο» είχαν μακροχρόνια ερωτική σχέση η οποία δεν ήταν πάντα κρυφή. Το 2005 και μετά από πολλά χρόνια, έγιναν και επίσημα ζευγάρι καθώς παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και, πλέον, σε λίγες ώρες η Καμίλα θα στεφθεί και αυτή βασίλισσα.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Και επειδή Ουίνδσορ χωρίς σκάνδαλα... πιτόγυρο χωρίς γύρο, η νέα γενιά έχει αρχίσει και αφήνει και αυτή το σημάδι της. Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ. Από τη μια ο δευτερότοκος γιος του Καρόλου και αγαπημένος εγγονός της Ελισάβετ, είχε μια ξέφρενη πορεία από την εφηβεία του.

Αλκοόλ, γυμνές φωτογραφίες, άγρια πάρτι, σχέσεις και δημόσια φιλιά είναι μερικά από αυτά που έκαναν τη βασίλισσα να ντρέπεται αλλά πάντα να δικαιολογεί τον αγαπημένο της εγγονό.

Και του τα συγχωρούσε όλα. Μέχρι που αυτός γνώρισε την Μέγκαν Μαρκλ και κάπως έτσι (τηρουμένων των αναλογιών) ξύπνησαν στο Μπάκιγχαμ μνήμες «Εδουάρδου και Γουόλις Σίμπσον» αφού η Μαρκλ είναι  Αμερικανίδα, ηθοποιός, χωρισμένη, ενώ θυμίζει στους Βρετανούς την Νταϊάνα!

Ο Χάρι δηλώνει έτοιμος να παρατήσει τα πάντα για εκείνη όταν στο παλάτι αρχίζουν και τη στραβοκοιτάνε. Και τελικά το έκανε. Τσακώθηκε με τον πατέρα του. Τα «έσπασε» με τον αδερφό σε σημείο που λέγεται ότι τα δυο αδέρφια πιάστηκαν στα χέρια.

Παραιτήθηκε από τα πάντα και πήρε την αγαπημένη του για να ζήσουν στις ΗΠΑ απ' όπου κάθε τόσο «πυροβολούσε» το Μπάκιγχαμ και, πλέον, όλοι είναι σίγουροι πως σύντομα θα υπάρχουν και άλλα επεισόδια στο συγκεκριμένο σίριαλ.

Πηγή: reader.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News