Βόλτα στο διάστημα με εισιτήριο 132.000 δολάρια

Κόσμος
Βόλτα στο διάστημα με εισιτήριο 132.000 δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία σχεδιάζει 60 πτήσεις τον χρόνο με 6 επιβάτες και δυο πιλότους σε κάθε πτήση.

Με 132.000 δολάρια για εισητήριο μια γαλλική νεοφυής εταιρεία από το 2025 θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη στρατόσφαιρα με ένα μπαλόνι.

«Συνεργάστηκα με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία και δουλέψαμε μαζί για την ιδέα του μπαλονιού», δήλωσε στο Bloomberg, ο ιδρυτής και αεροδιαστημικός μηχανικός της Zephalto, Vincent Farret d’Astiès.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία σχεδιάζει 60 πτήσεις τον χρόνο με 6 επιβάτες και δυο πιλότους σε κάθε πτήση. Οποιοσδήποτε είναι αρκετά υγιής ώστε να μπορεί να πετάξει με αεροπλάνο μπορεί να επιβιβαστεί σε ένα μπαλόνι της εταιρείας, δήλωσε ο ιδρυτής.

Γαλλική εταιρεία προσφέρει βόλτα στην άκρη του διαστήματος για 132.000 δολάρια

(CNES)

Η εμπειρία στο πολυτελές αερόστατο της εταιρείας (ο σχεδιασμός του οποίου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί) δεν θα μοιάζει καθόλου με μια τυπική εμπορική πτήση. Τα μπαλόνια της Zephalto, τα οποία θα είναι γεμάτα με ήλιο ή υδρογόνο, θα αναχωρούν από τη Γαλλία και θα ανεβαίνουν στα 25 χιλιόμετρα στη στρατόσφαιρα μέσα σε μιάμιση ώρα. Μόλις θα φτάνουν στο μέγιστο υψόμετρο, το οποίο είναι τρεις φορές υψηλότερο από ό,τι για ένα εμπορικό αεροσκάφος, τα μπαλόνια θα παραμένουν εκεί για τρεις ώρες, επιτρέποντας στους επιβάτες να δουν την καμπυλότητα της Γης. Η κάθοδος διαρκεί ακόμη μιάμιση ώρα. Κατά τη διάρκεια της εξάωρης πτήσης οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτό φαγητό και κρασί.

«Επιλέξαμε τα 25 χιλιόμετρα γιατί είναι το υψόμετρο όπου βρίσκεσαι στο σκοτάδι του διαστήματος, με το 98% της ατμόσφαιρας από κάτω σου, ώστε να μπορείς να απολαύσεις την καμπυλότητα της Γης στη μπλε γραμμή. Βρίσκεσαι στο σκοτάδι του διαστήματος, αλλά χωρίς την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας», δήλωσε ο Farret d’Astiès.

Η Zephalto έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις δοκιμαστικές πτήσεις με πιλότους, αλλά καμία δεν έφτασε στο ύψος των 25 χιλιομέτρων. Η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει πτήσεις το 2025 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν κράτηση για μια μελλοντική πτήση.

Πηγή: Extreme Tech, Robb Report

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News