Ζελένσκι: Είναι ώρα το ΝΑΤΟ να προσκαλέσει την Ουκρανία στη Συμμαχία

Κόσμος
Ζελένσκι: Είναι ώρα το ΝΑΤΟ να προσκαλέσει την Ουκρανία στη Συμμαχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση να παρευρεθώ στη σύνοδο, αλλά είναι επίσης σημαντικό για την Ουκρανία να λάβει την αντίστοιχη πρόσκληση”

Το ΝΑΤΟ είναι καιρός πλέον να λάβει την πολιτική απόφαση και να προσκαλέσει την Ουκρανία να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία δήλωσε την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι το Κίεβο θέλει να πληροφορηθεί πότε θα γίνει μέλος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο από κοινού με τον επικεφαλής του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα, τόνισε ότι η σύνοδος της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Βίλνιους, στην οποία και έχει προσκληθεί να παραστεί, θα μπορούσε να καταστεί "ιστορική”.

"Είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση να παρευρεθώ στη σύνοδο, αλλά είναι επίσης σημαντικό για την Ουκρανία να λάβει την αντίστοιχη πρόσκληση”, δήλωσε ο Ζελέσκι στους δημοσιογράφους.

"Δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό εμπόδιο προκειμένου να ληφθεί η πολιτική απόφαση να προσκληθεί η Ουκρανία στη Συμμαχία τώρα, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι στις χώρες του ΝΑΤΟ και η πλειοψηφία των Ουκρανών υποστηρίζουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, είναι η είναι η ώρα για τις αντίστοιχες αποφάσεις”, πρόσθεσε ο Ουκρανός ηγέτης.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Κίεβο μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι τον Φεβρουάριο, τόνισε ότι η Ουκρανία δικαιούται μια θέση στο ΝΑΤΟ, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα της υποψηφιότητάς της καθώς και η παροχή εγγυήσεων ασφαλείας θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της συνόδου της Συμμαχίας τον Ιούλιο.

"Κύριε πρόεδρε, βρίσκομαι εδώ σήμερα μεταφέροντας ένα απλό μήνυμα: το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι "το ΝΑΤΟ είναι δίπλα σας σήμερα, θα είναι αύριο και για όσο χρειαστεί".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News