Κόσμος

Το Λονδίνο παγώνει περιουσιακά στοιχεία Λιβανέζου συλλέκτη έργων τέχνης για φερόμενη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει παρόμοιες κυρώσεις σε αυτόν τον επιχειρηματία από το 2019

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία ενός Λιβανέζου επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης, καθώς κρίθηκε ύποπτος για χρηματοδότηση της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.

«Στον Ναζίμ Αχμάντ επιβλήθηκαν κυρώσεις στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την πρόληψη της τρομοκρατίας προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. «Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και οι οικονομικοί πόροι του Αχμάντ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν παγώσει και κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να συναλλάσσεται μαζί του ή με οποιαδήποτε από τις εταιρείες που κατέχει ή ελέγχει».

Το Λονδίνο χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση τη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ, του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει παρόμοιες κυρώσεις σε αυτόν τον επιχειρηματία από το 2019.

Ο Αχμάντ έχει μια εκτεταμένη συλλογή έργων τέχνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και διατηρεί επιχειρηματικές σχέσεις με πολλούς καλλιτέχνες, γκαλερί τέχνης και οίκους δημοπρασιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Είναι επίσης έμπορος διαμαντιών, υπεύθυνος για πολλές εταιρείες σε αυτόν τον τομέα.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών το 2019 είχε χαρακτηρίσει τον Αχμάντ ως έναν από τους κύριους δωρητές της Χεζμπολάχ και ως έναν έμπορο διαμαντιών «που εμπλέκεται στο εμπόριο "ματωμένων διαμαντιών"».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια