Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το χρυσό σάντουιτς που κοστίζει 214 δολάρια

Κόσμος
Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το χρυσό σάντουιτς που κοστίζει 214 δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να το φάει κάποιος πρέπει να το παραγγείλει 48 ώρες νωρίτερα

Το πληρώνεις… χρυσό και είναι. Ο λόγος για το ακριβότερο σάντουιτς στον κόσμο που δικαίως κατέκτησε μια θέση μεταξύ των ρεκόρ Γκίνες. Το μυστικό του; Πολύ τυρί, μια γενναία δόση βουτύρου και… χρυσός. Η τιμή του; Στα 214 δολάρια!

Οι παραγγελίες για το ακριβό “Quintessential Grill Cheese” πρέπει να γίνονται 48 ώρες νωρίτερα.

Ο συντάκτης του CNBC έκανε μια στάση στο Serendipity3 που διεκδικεί αυτήν τη θέση από το 2014, για να δοκιμάσει το ψημένο τυρί (grilled cheese) των 214 δολαρίων και να διαπιστώσει εάν έχει κάτι άλλο που να αξίζει, πέρα από την τιμή του.

Ψωμί ζυμωμένο με Dom Perignon

Το σάντουιτς σερβίρεται σε γαλλικό ψωμί κατά παραγγελία, το οποίο ζυμώνεται με σαμπάνια Dom Perignon και έχει ψημένες βρώσιμες νιφάδες χρυσού.

Κάθε σάντουιτς παίρνει περίπου μισή λίβρα από το σπάνιο τυρί caciocavallo podolico, το οποίο πωλείται για πάνω από 50 δολάρια ανά λίβρα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν μόνο 25.000 αγελάδες των οποίων το γάλα χρησιμοποιείται για την παρασκευή αυτού του τυριού και θηλάζουν μόνο δύο μήνες το χρόνο.

Το ψωμί αλείφεται με βούτυρο λευκής τρούφας και με λάδι λευκής τρούφας – το οποίο έχει ανακατεμένες νιφάδες χρυσού - πριν ψηθεί στη σχάρα, σύμφωνα με το ot.gr.

«Όταν λαμβάνουμε μια παραγγελία, επικοινωνούμε αμέσως με τους προμηθευτές μας και ελέγχουμε εάν μπορούμε να έχουμε τα συστατικά», είπε στο CNBC, ο δημιουργικός διευθυντής του Serendipity3, Joe Calderone. «Έχουμε τον αρτοποιό μας για να ψήσει το καρβέλι, οπότε βάζουμε τους τροχούς σε κίνηση αμέσως».

Όταν το σάντουιτς είναι έτοιμο για σερβίρισμα, κόβεται διαγώνια και κάθε μισό παίρνει μια στρώση βρώσιμου χρυσού στη διατομή του.

Και αστακός Νοτίου Αφρικής

Αλλά δεν τελειώνει εκεί. Αντί για σάλτσα ντομάτας, το σάντουιτς σερβίρεται με αστακό Νοτίου Αφρικής και μπισκέ ντομάτας για dip.

Το φύλλο χρυσού δεν προσθέτει τίποτα όσον αφορά τη γεύση, γράφει ο 28χρονος συντάκτης που, όπως λέει, κοστίζει περισσότερο από όλα τα σάντουιτς που έχει φάει σε όλη του τη ζωή. Αλλά, προσθέτει, είναι μια διασκεδαστική, υπερβολική καινοτομία σε ένα εστιατόριο όπου τα πάντα, από το μενού μέχρι τη διακόσμηση είναι υπερβολικά.

Το ψωμί είναι επίσης υπέροχο, αλλά το ίδιο το τυρί είναι το «αστέρι της παράστασης».

Το Caciocavallo podolico έχει γεύση σαν παρμεζάνα και το manchego λιώνει σαν μόνστερ (αμερικάνικο τυρί). Είναι αμέσως λογικό καθώς το τυρί της επιλογής για το πιο ακριβό ψητό τυρί που μπορείτε να αγοράσετε με χρήματα.

Πανάκριβο αλλά αξεπέραστο

Ωστόσο, είναι πολλά τα χρήματα για ένα… ψητό τυρί, λέει ο ίδιος.

«Θα μπορούσα να δικαιολογήσω το να ξοδέψω 214 δολάρια για ένα φαγητό που θα μπορούσα να φτιάξω στο σπίτι με λιγότερο από το ένα δέκατο της τιμής; Δεν νομίζω ότι κάποια ποσότητα φύλλου χρυσού θα μπορούσε να με κάνει να απαντήσω “ναι” σε αυτήν την ερώτηση», σημειώνει με νόημα. Και καταλήγει γράφοντας ότι για κάποιον με άφθονο διαθέσιμο εισόδημα που θέλει να δοκιμάσει ένα μοναδικό στο είδος του σάντουιτς, το ψητό τυρί που κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News