Κόσμος

Αμερικανός πιλότος έβγαλε selfie με το κινεζικό μπαλόνι

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τη selfie που τράβηξε ο πιλότος του κατασκοπευτικού αεροσκάφους U2, το οποίο πετούσε πάνω από το κινεζικό αερόστατο

Πιλότος ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους τράβηξε μια selfie φωτογραφία όπου διακρίνεται το κινεζικό μπαλόνι, πριν αυτό καταρριφθεί από τον αμερικανικό στρατό.

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τη selfie που τράβηξε ο πιλότος του κατασκοπευτικού αεροσκάφους U2, το οποίο πετούσε πάνω από το κινεζικό αερόστατο. Ο αμερικανικός στρατός καταδίωξε το μπαλόνι και το κατέρριψε στις ακτές της Νότιας Καρολίνας αλλά πριν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία.

Στην εικόνα φαίνεται καθαρά η μυστηριώδης, ασημόλευκη σφαίρα του αερόστατου με τα πάνελ που κρέμονται από κάτω του.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον αεροπόρο στο κατάστρωμα διακυβέρνησης καθώς το αερόστατο εισήλθε στον εναέριο χώρο πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ σε μεγάλο ύψος.

Το κατασκοπευτικό αερόστατο εντοπίστηκε στη Μοντάνα και παρακολουθήθηκε από τις αμερικανικές αρχές καθώς διέσχιζε τη χώρα, προκαλώντας διπλωματικό χάσμα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Όταν το αερόστατο διέσχισε αρκετές πολιτείες και έφτασε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου ο στρατός έκρινε ότι ήταν ασφαλέστερο να το καταστρέψει, καταρρίφθηκε με έναν μόνο πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22 Raptor που απογειώθηκε από αεροπορική βάση στη Βιρτζίνια.

Τα συντρίμμια του μπαλονιού στη συνέχεια ανασύρθηκαν και αναλύονται στα εργαστήρια του FBI.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια