Σεισμός στην Τουρκία: Έλληνες διασώστες απεγκλώβισαν την 20χρονη Αϊρίν

Κόσμος
Σεισμός στην Τουρκία: Έλληνες διασώστες απεγκλώβισαν την 20χρονη Αϊρίν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 20χρονη κοπέλα βρισκόταν κάτω από τα χαλάσματα για περισσότερες από 48 ώρες. Οι Έλληνες διασώστες παρείχαν στη νεαρή γυναίκα οξυγόνο και ό,τι άλλο χρειαζόταν, ενώ ταυτόχρονα της έδιναν κουράγιο

Έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε πάνω από έξι ώρες, Έλληνες διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανή από τα συντρίμμια που προκάλεσαν οι καταστροφικοί σεισμοί μια νεαρή στην πόλη Χατάι της Τουρκίας.

Η επιχείρηση διάσωσης της 20χρονης Αϊρίν από τους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ στέφθηκε από επιτυχία.

Η κοπέλα, η οποία μετά τη διάσωσή της παρελήφθη από ασθενοφόρο, είχε εγκλωβιστεί κάτω από τσιμεντένιο δοκάρι.

Η 20χρονη κοπέλα βρισκόταν κάτω από τα χαλάσματα για περισσότερες από 48 ώρες. Οι διασώστες παρείχαν στη νεαρή γυναίκα οξυγόνο και ό,τι άλλο χρειαζόταν, ενώ ταυτόχρονα της έδιναν κουράγιο.

Οι Έλληνες πυροσβέστες της ΕΜΑΚ άκουσαν τη φωνή της και ρίχτηκαν στη μάχη για να φτάσουν κοντά της, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο σημείο που είναι παγιδευμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αϊρίν βρισκόταν σε βάθος 10 με 15 μέτρα.

Και νέα αποστολή στην Τουρκία

Στο μεταξύ, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, η Ελλάδα θα στείλει και δεύτερη ομάδα με 15 άνδρες της ΕΜΑΚ που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο θα απογειωθεί από αεροδρόμιο της Βορείου Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, η ομάδα των 15 ανδρών της ΕΜΑΚ θα έχει μαζί της και ένα βελγικό ποιμενικό με την ονομασία Τάλως, για το οποίο είπε ότι «είναι πολύτιμος σύντροφος γιατί η όσφρηση του τετράποδου βοηθάει στον εντοπισμό των εγκλωβισμένων».

Στη δεύτερη ελληνική ομάδα θα συμμετέχουν, τέλος, και τρία στελέχη του ΕΚΑΒ ως ιατρικό προσωπικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News