Βρετανία: Θρήνος για τα 3 νεκρά παιδιά που έπεσαν στη λίμνη - Διερευνώνται οι συνθήκες - Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

Κόσμος
Βρετανία: Θρήνος για τα 3 νεκρά παιδιά που έπεσαν στη λίμνη - Διερευνώνται οι συνθήκες - Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπαιζαν πάνω στον πάγο λίμνης και έπεσαν στο νερό, όταν αυτός έσπασε - Ένα τέταρτο παιδί νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βρετανίας σε σοβαρή κατάσταση

Σοκ και θρήνος στη Βρετανία μετά τον θάνατο των τριών από τα τέσσερα παιδιά που νοσηλεύονταν από την Κυριακή, σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο, ύστερα από την πτώση τους σε παγωμένη λίμνη στην κεντρική Αγγλία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνές της για την πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλα θύματα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα παιδιά έπαιζαν πάνω στον πάγο της λίμνης και έπεσαν στο νερό, όταν αυτός έσπασε.

«Δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψη» των τριών αγοριών, ηλικίας 8, 10 και 11 ετών, που είχαν υποστεί καρδιακή ανακοπή αφού έπεσαν στα παγωμένα νερά λίμνης στο Σόλιχαλ, διευκρίνισε η αστυνομία των Γουέστ Μίντλαντς. Το τέταρτο αγόρι, ηλικίας 6 ετών, που είχε ανασυρθεί από τους διασώστες μαζί με τα άλλα τρία από τα παγωμένα νερά της λίμνης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε η αστυνομία.

«Οι έρευνες στη λίμνη συνεχίζονται, καθώς προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τι συνέβη και αν έπεσε και κάποιος άλλος στα νερά», καταλήγει στην ανακοίνωσή της. Σημειώνεται ότι εκφράζονται φόβοι από τις Αρχές πως υπάρχουν και άλλα θύματα, καθώς όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν πως «έως και έξι άνθρωποι» είχαν πέσει μέσα στα παγωμένα νερά της λίμνης.

Στην κατάψυξη η Βρετανία

Η Βρετανία βιώνει συνθήκες πολικού ψύχους με σφοδρή χιονόπτωση και παγετό, που προκάλεσαν χάος στους δρόμους. Χιλιάδες οδηγοί αυτοκινήτων και επιβάτες αεροπορικών εταιρειών συνάντησαν χθες το πρωί σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις τους κυρίως γύρω από το Λονδίνο, όπου πολλά αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά τις πίστες τους. Χθες το πρωί, προβλήματα σημειώθηκαν επίσης στην κίνηση των οχημάτων σε μεγάλες οδικές αρτηρίες γύρω από το Λονδίνο, με σημαντική συμφόρηση στους δρόμους λόγω του χιονιού και του πάγου στο οδόστρωμα. Το βράδυ της Κυριακής οδηγοί έμειναν πολλές ώρες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, καθώς αιφνιδιάστηκαν από το χιόνι, τον πάγο και την ομίχλη, κυρίως στο Σάσεξ, στο νότιο τμήμα του Λονδίνου, όπου η αστυνομία συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Οι επιβάτες των σιδηροδρόμων συνάντησαν επίσης χθες το πρωί σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και σε ορισμένες γραμμές του μετρό του Λονδίνου. Το Ηνωμένο Βασίλειο βιώνει κύμα έντονου ψύχους εδώ και ημέρες, με τις θερμοκρασίες να έχουν υποχωρήσει έως και 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν σε ορισμένες περιοχές, με χιονόπτωση και πάγο κυρίως στο βόρειο και το νότιο τμήμα της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News