Μετά την… τοματόσουπα στον Βαν Γκογκ σειρά είχε ο… πουρές στον Μονέ

Κόσμος
Μετά την… τοματόσουπα στον Βαν Γκογκ σειρά είχε ο… πουρές στον Μονέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράστες αυτή τη φορά ήταν ακτιβιστές της περιβαλλοντικής ομάδας «Τελευταία Γενιά» οι οποίοι ήθελαν με αυτό τον τρόπο να καλέσουν τη γερμανική κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία του κλίματος

Μετά τον  Βίνσεντ βαν Γκογκ σειρά πήρε ο… Μονέ! Εννέα ημέρες αφότου μέλη του Just Stop Oil πέταξαν ντοματόσουπα πάνω από τα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου το σκηνικό επαναλήφθηκε.

Αυτή τη φορά στο μουσείο Μπαρμπερίνι στο Πότσνταμ της Γερμανίας με θύμα τον πίνακα του Κλόντ Μονέ «Σωροί από άχυρα». Δράστες αυτή τη φορά ήταν ακτιβιστές της περιβαλλοντικής ομάδας «Τελευταία Γενιά» οι οποίοι ήθελαν με αυτό τον τρόπο να καλέσουν τη γερμανική κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία του κλίματος και να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Αφού οι δύο ακτιβιστές πέταξαν πουρέ πατάτας πάνω στον πίνακα κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο του μουσείου. Όπως είπαν η διαμαρτυρία σχεδιάστηκε ως κλήση αφύπνισης ενόψει της κλιματικής καταστροφής.  «Οι άνθρωποι λιμοκτονούν, οι άνθρωποι παγώνουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε ένας από τους ακτιβιστές σε βίντεο από το περιστατικό που ανήρτησε στο Twitter η οργάνωση. «Εάν χρειάζεται να πεταχτεί πουρές πατάτας ή τοματόσουπα σε ένα πίνακα για να κάνουμε την κοινωνία να θυμηθεί ότι τα ορυκτά καύσιμα μας σκοτώνουν όλους τότε θα σας δώσουμε πουρέ σε πίνακα», γράφει η ανάρτηση. Σημειώνεται ότι πέρυσι, μέλη της «Τελευταίας Γενιάς» πραγματοποίησαν απεργία πείνας έξω από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πολιτικής δράσης σχετικά με την κλιματική κρίση.

Ακτιβιστές έκαναν την εμφάνιση τους και στο Σόου αυτοκινήτων του Παρισιού για να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Τα μέλη της Οργάνωσης Extinction Rebellion France θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την παράλογη όπως τη χαρακτήρισαν προώθηση ιδιωτικών αυτοκινήτων εν μέσω μιας σοβαρότατης ενεργειακής κρίσης κόλλησαν τα χέρια τους πάνω σε ακριβά σπορ αυτοκίνητα και ξεδίπλωσαν πανώ. Οι ακτιβιστές ζήτησαν να σταματήσουν οι διαφημίσεις αυτοκινήτων και να στραφεί ο κόσμος προς τις δημόσιες συγκοινωνίες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News