Ακάρ: Ελπίζω η Ελλάδα να μην κάνει κάποιο λάθος με το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν

Ελλάδα
Ακάρ: Ελπίζω η Ελλάδα να μην κάνει κάποιο λάθος με το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νέο γύρο προειδοποιήσεων-προκλήσεων προβαίνει η Τουρκία

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Άμυνας νωρίτερα την Τρίτη, αναφέρθηκε και στις τεταμμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και τον απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο

Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Χουλουσί Ακάρ εάν έχει υπάρξει κάποια παρενόχληση του γεωτρύπανου από την Ελλάδα, εκείνος απάντησε:

«Το γεωτρύπανο Αμντουλχαμίντ Χαν συνεχίζει τις έρευνές του. Η φρεγάτα Γκεντίζ το συνοδεύει και διασφαλίζει την ασφάλειά του. Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος. Διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες και τις ικανότητές μας».

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τις τουρκικές θέσεις αναφορικά με το γεωτρύπανο, λέγοντας ότι είναι το σύμβολο της βούλησης της Τουρκίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της στη Μεσόγειο.

«Αυτό το γεωτρύπανο (το Αμπντουλχαμίντ Χαν), το οποίο πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την ικανοποίησή μας για τα 540 δισεκατομμύρια κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που ανακαλύψαμε στη Μαύρη Θάλασσα, με περαιτέρω καλά νέα, είναι επίσης σύμβολο της βούλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News