Πόλεμος στην Ουκρανία: Ετοιμάζει το επόμενο στάδιο της επίθεσης η Μόσχα

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ετοιμάζει το επόμενο στάδιο της επίθεσης η Μόσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία ενισχύει τις αμυντικές της θέσεις σε περιοχές που κατέχει στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Η Ρωσία ενισχύει τις αμυντικές της θέσεις σε περιοχές που κατέχει στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Οι ενισχύσεις αυτές περιλαμβάνουν τη μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού, τη δημιουργία οχυρωματικών θέσεων μεταξύ της Μαριούπολης και της Ζαπορίζια, καθώς και στη Χερσώνα, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις στη Μελιτόπολη επίσης εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, αξιωματικός του ουκρανικού στρατού ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο της επίθεσής τους, ενώ η Μόσχα διεμήνυσε πως τα στρατεύματά της θα εντείνουν τη δράση τους σε «όλα τα πεδία επιχειρήσεων». Υπενθυμίζεται ότι ρωσικοί πύραυλοι σφυροκόπησαν ουκρανικές πόλεις τις τελευταίες ημέρες, πλήγματα τα οποία κατά το Κίεβο σκότωσαν δεκάδες άμαχους.

Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δηλώνει ότι η άρνηση της Ουκρανίας και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ να αναγνωρίσουν την εξουσία της Μόσχας στην Κριμαία αποτελεί μια «συστημική απειλή» για τη Ρωσία. Ως γνωστόν η Ρωσία κατέλαβε τη Χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα από την Ουκρανία το 2014, με την ανατροπή από διαδηλώσεις ενός Ουκρανού προέδρου που είχε την υποστήριξη της Μόσχας. Η Μόσχα υποστήριξε τότε τους αποσχιστές στην περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά της Ουκρανίας.

«Αν κάποιο άλλο κράτος, όπως η Ουκρανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι ρωσική, τότε αυτό το κράτος είναι μία συστημική απειλή για εμάς», δήλωσε ο Μεντβέντεφ απευθυνόμενος σε βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News