Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μοντέλο» Κριμαίας στη Χερσώνα προωθεί η Ρωσία

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μοντέλο» Κριμαίας στη Χερσώνα προωθεί η Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι της Χερσώνας είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν στη Ρωσία, όμως επισημαίνει ότι η απόφαση θα πρέπει να έχει ισχυρή νομική βάση

[Mοντέλο» Κριμαίας φαίνεται να σχεδιάζει η Ρωσία για την περιοχή της Χερσώνας με τις αρχές της περιοχής που έχει εγκαταστήσει η Μόσχα να δηλώνουν την πρόθεση τους ,να ζητήσουν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να την προσαρτήσει στη Ρωσία.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο σχολιάζει ότι οι κάτοικοι της Χερσώνας είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν στη Ρωσία, όμως επισημαίνει ότι η απόφαση θα πρέπει να έχει ισχυρή νομική βάση.

 Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τα εξελίξεις παράλληλα με τις κινήσεις της Φιλανδίας και της Σουηδίας που όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται να καταθέσουν υποψηφιότητα ένταξης στην Ατλαντική Συμμαχία.

Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίξει τη Σουηδία εάν αποφασίσει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ενώ όπως αποκάλυψε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με πολλές χώρες για την λεγόμενη «γκρίζα περίοδο» από την υποβολή αίτησης για ένταξη «μέχρι να γίνουμε πλήρως μέλη».

Φωτογραφία AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News