Μπιλ Γκέιτς: Στο μέλλον μπορεί να αντιμετωπίσουμε ιούς προϊόν βιοτρομοκρατίας – Τι λέει για τα εμβόλιo του κορωνοϊού

Κόσμος
Μπιλ Γκέιτς: Στο μέλλον μπορεί να αντιμετωπίσουμε ιούς προϊόν βιοτρομοκρατίας – Τι λέει για τα εμβόλιo του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για καινούργιες πανδημίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον, κάνει λόγο ο πολυδισεκατομμυριούχος, ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς

Για καινούργιες  πανδημίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον, κάνει λόγο ο πολυδισεκατομμυριούχος, ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ο Γκειτς, ο οποίος είχε κάνει  δυσάρεστες προβλέψεις, σχετικά με τον κορωνοϊό, θεωρεί πολύ πιθανό, στο μέλλον να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ιούς φυσικής προελεύσεως, αλλά και ιούς – προϊόν βιοτρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο για να αντιμετωπιστούν αυτοί οι ιοί, πέραν των δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων, χρειάζονται κεφάλαια,  για μία ομάδα εργασίας του ΠΟΥ, η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και θα καθορίζει τους τρόπους αντίδρασης.

Για νέες πανδημίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον, κάνει λόγο ο πολυδισεκατομμυριούχος, ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ο μεγιστάνας ο οποίος είχε κάνει  δυσάρεστες προβλέψεις, σχετικά με τον κορωνοϊό, θεωρεί πολύ πιθανό, στο μέλλον να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ιούς φυσικής προελεύσεως, αλλά και ιούς – προϊόν βιοτρομοκρατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο για να αντιμετωπιστούν αυτοί οι ιοί, πέραν των δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων, χρειάζονται κεφάλαια,  για μία ομάδα εργασίας του ΠΟΥ, η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και θα καθορίζει τους τρόπους αντίδρασης.

Για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο

«Φαίνεται ότι δεν θα απαλλαγούμε πολύ σύντομα από την πανδημία (του κορωνοϊού), αντιθέτως έρχονται νέες απειλές για την Ανθρωπότητα», είπε ο Γκέιτς, σύμφωνα με την ertnews.gr. Εάν θέλουμε να τις ξεπεράσουμε σχετικά ανώδυνα, ο Μπιλ Γκέιτς, προτείνει μία παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους στον ιατρικό-φαρμακευτικό τομέα.

 «Δεν διαθέτουμε εμβόλια ικανά να μπλοκάρουν την μετάδοση του κορωνοϊού. Τα υπάρχοντα εμβόλια βοηθούν στη θεραπεία και μειώνουν λίγο τη μετάδοση του ιού. Έχουμε ανάγκη από ένα νέο είδος εμβολίων», υπογραμμίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι το νέο είδος εμβολίου θα μπορούσε να είναι σαν ένα μικρό «έμπλαστρο που θα φέρουμε στο μπράτσο».

Φωτογραφία αρχείου INTIME 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News