Ουκρανία: Το «κίνημα» του Airbnb - Kάνουν κρατήσεις για να βοηθήσουν οικονομικά

Κόσμος
Ουκρανία: Το «κίνημα» του Airbnb - Kάνουν κρατήσεις για να βοηθήσουν οικονομικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια «εκστρατεία» βρίσκεται σε εξέλιξη στα social media προκειμένου να δοθούν χρήματα στους πολιορκημένους Ουκρανούς που χρειάζονται οικονομική βοήθεια

Μια «εκστρατεία» βρίσκεται σε εξέλιξη στα social media προκειμένου να δοθούν χρήματα στους πολιορκημένους Ουκρανούς που χρειάζονται οικονομική βοήθεια, την στιγμή οι πόλεις τους βομβαρδίζονται από τους Ρώσους.

Στις 2 και στις 3 Μαρτίου, επισκέπτες από όλο τον κόσμο έκαναν κράτηση για περισσότερες από 61.000 διανυκτερεύσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Airbnb. Πάνω από το 50% των κρατήσεων, προέρχονταν από Αμερικανούς.

«Περισσότερες από 10 κρατήσεις ήρθαν σήμερα. Αυτό ήταν εκπληκτικό, είναι πολύ σημαντική κίνηση στήριξης αυτή τη στιγμή», ανέφερε στο CNN ο 36χρονος Volodymyr Bondarenko από το Κίεβο.

«Είπα σε πολλούς συγγενείς και φίλους μου ότι σκοπεύω να χρησιμοποιήσω αυτά τα χρήματα για να βοηθήσω τους ανθρώπους μας που τα χρειάζονται αυτή τη στιγμή».

Η κίνηση ξεκίνησε όταν κάποιοι παρότρυναν τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να κάνουν κράτηση δωματίων στην Ουκρανία, σε όσο το δυνατόν πιο κοντινή ημερομηνία για check-in για να εξασφαλίσουν ότι οι οικοδεσπότες θα λάβουν γρήγορα τα χρήματα.

Η Airbnb συνήθως εκδίδει μια πληρωμή περίπου 24 ώρες μετά το check in ενός επισκέπτη.

//--> //-->

Οι διοργανωτές της εκστρατείας προτρέπουν επίσης τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι οι ενοικιάσεις γίνονται από ιδιώτες και όχι από εταιρείες.

Η Airbnb έχει ήδη ανακοινώσει ότι προσφέρει προσωρινή στέγαση σε γειτονικές χώρες σε έως και 100.000 Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω της ρωσικής εισβολής. Επίσης, παραιτείται από τα τέλη φιλοξενουμένων στη χώρα.

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες από την εμπνευσμένη γενναιοδωρία της κοινότητάς μας αυτή τη στιγμή της κρίσης», δήλωσε ο Haven Thorn, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μερικοί άνθρωποι προειδοποιούν ωστόσο, ότι ενδεχομένως να υπάρξουν ορισμένοι που θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν από αυτό, δημιουργώντας ψεύτικους λογαριασμούς Airbnb στην Ουκρανία.

Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία ενημερώνει όσους θέλουν να κάνουν κρατήσεις να εξετάζουν προσεκτικά την καταχώριση και να διαβάσουν κριτικές για να βεβαιωθούν ότι ο οικοδεσπότης είναι νόμιμος και λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News