Κόσμος

Τουρκία - Αρμενία: Στις 14 Ιανουαρίου αρχίζουν οι συνομιλίες στη Μόσχα

Η Αρμενία και η Τουρκία υπέγραψαν μία ειρηνευτική συμφωνία «ορόσημο» το 2009 για την αποκατάσταση των δεσμών τους

Ειδικοί απεσταλμένοι από την Τουρκία και την Αρμενία θα συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο των συνομιλιών με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 14 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς Άγκυρα και Γερεβάν καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των δεσμών τους έπειτα από χρόνια εχθρότητας.

«Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των ειδικών απεσταλμένων Τουρκίας και Αρμενίας θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα, στις 14 Ιανουαρίου», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μία ανακοίνωση, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Αρμενία και η Τουρκία υπέγραψαν μία ειρηνευτική συμφωνία «ορόσημο» το 2009 για την αποκατάσταση των δεσμών τους και το άνοιγμα των συνόρων τους έπειτα από δεκαετίες, ωστόσο η συμφωνία δεν επικυρώθηκε ποτέ και οι σχέσεις τους παρέμειναν τεταμένες. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πέρυσι, η Άγκυρα υποστήριξε το Αζερμπαϊτζάν και κατηγόρησε το Γερεβάν για κατοχή αζέρικων εδαφών.

Η Τουρκία και η Αρμενία διόρισαν ειδικούς απεσταλμένους στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια