Κόσμος

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Εφαρμόζουν 4ήμερη εργασία με το νέο έτος

Πρωτοπορούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην αγορά εργασίας, καθώς καθιερώνουν πρώτα - επισήμως- την μείωση το χρόνου εργασίας από 1η Ιανουαρίου του 2022.

Πρωτοπορούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έρχονται να εφαρμόσουν πρώτα την μείωση του χρόνου εργασίας από 1η Ιανουαρίου του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, η εργασιακή εβδομάδα από Κυριακή έως Πέμπτη μετατρέπεται σε Δευτέρα έως Παρασκευή, όπως συμβαίνει στον Δυτικό Κόσμο.

Τις Παρασκευές, οι οποίες θεωρούνται Ιερή Ημέρα για το Ισλάμ, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν τη μισή ημέρα, δηλαδή 4ωρο και όχι 8ωρο.

Μέχρι πρότινος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και οι υπόλοιπες αραβικές χώρες, είχαν πενθήμερη εργασιακή εβδομάδα, από την Κυριακή έως και την Πέμπτη, με αργίες την Παρασκευή και το Σάββατο.

Το νέο καθεστώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, εντάσσεται στην προσπάθεια των Εμιράτων να παραμένουν ως το κυρίαρχο επιχειρηματικό hub της περιοχής, ευθυγραμμιζόμενο με τις ώρες εργασίας της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι αλλαγές θα γίνουν υποχρεωτικές και για τον ιδιωτικό τομέα ή θα ισχύσουν σε πρώτη φάση μόνο για τον δημόσιο τομέα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βρίσκονται δύο από τα σημαντικά επιχειρηματικά και οικονομικά κέντρα παγκοσμίως, το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια