Βουλγαρία: Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της χώρας

Κόσμος
Βουλγαρία: Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ προκαλεί ο τραγικός απολογισμός των 46 νεκρών, εκ των οποίων και 12 παιδιά

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία σε αυτοκινητόδρομο της δυτικής Βουλγαρίας, όταν ένα λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τουρίστες κυρίως από τη Βόρεια Μακεδονία, τυλίχθηκε στις φλόγες οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 12 παιδιά. Επτά άνθρωποι, που κατάφεραν να βγουν έξω από το φλεγόμενο όχημα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών Πιρόγκοφ της Σόφιας, και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου, έχοντας υποστεί οι περισσότεροι εγκαύματα και ένας κάταγμα στο πόδι.

Ο τραγικός απολογισμός καθιστά το δυστύχημα το πιο πολύνεκρο στην ιστορία της Βουλγαρίας. Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές. Σύμφωνα με τον μεταβατικό υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας Μπόικο Ράσκοφ, πτώματα ήταν «στοιβαγμένα μέσα στο όχημα και είχαν γίνει στάχτη», ενώ οι Αρχές ανέφεραν πως ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου βρήκε ακαριαίο θάνατο κι επομένως δεν υπήρχε κάποιος για να ανοίξει τις πόρτες.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μίλησε με έναν από τους επτά επιζήσαντες, ο οποίος του περιέγραψε πως οι επιβάτες κοιμούνταν και ξύπνησαν από τον θόρυβο μιας έκρηξης. Ο ίδιος είπε ότι όσοι κάθονταν στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου κατάφεραν να σπάσουν ένα παράθυρο και να πηδήξουν έξω. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, «ανάμεσα στους νεκρούς οι 12 ήταν κάτω από 18 ετών», μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, η ηλικία των οποίων είναι αδιευκρίνιστη, και «οι υπόλοιποι ήταν μεταξύ 20 και 30 ετών».

Τα αίτια του δυστυχήματος είναι ασαφή, αλλά το λεωφορείο φαίνεται ότι χτύπησε πάνω σε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα είτε πριν είτε αφού πήρε φωτιά, όπως ανακοίνωσαν Βούλγαροι αξιωματούχοι.

Οι εκδρομείς επέστρεφαν στα Σκόπια, την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο αναψυχής στην Κωνσταντινούπολη. Τα δε αίτια της τραγωδίας παρέμεναν ως αργά χθες ακόμα ασαφή, με τις Αρχές να εξετάζουν δύο ενδεχόμενα, ανθρώπινο λάθος του οδηγού ή μηχανική βλάβη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News