Κόσμος

Ισπανία: θα δωρίσει επιπλέον 20 εκατ. δόσεις σε φτωχές χώρες

«Η Ισπανία θα τηρήσει τη δέσμευσή της να δωρίσει 30 εκατ. δόσεις εμβολίων ως το τέλος της χρονιάς και θα δωρίσουμε 20 εκατ. επιπλέον δόσεις κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2022», ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η Ισπανία δεσμεύτηκε να δωρίσει επιπλέον 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού σε φτωχά κράτη, τη Κυριακή 31 Οκτωβρίου, φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των 50 εκατομμυρίων δόσεων.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εγγυηθούμε παγκόσμια και δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια εναντίον της COVID-19», συνόψισε ο ισπανός πρωθυπουργός, ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη μετά το πέρας της συνόδου της G20. «Δεσμευόμαστε να αυξήσουμε σημαντικά τόσο την προμήθεια όσο και την πρόσβαση και τη χορήγηση εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες», συνέχισε.

«Για να συμβάλει σε αυτόν τον στόχο με χειροπιαστό τρόπο, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή της να δωρίσει 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ως το τέλος της χρονιάς και θα δωρίσουμε 20 εκατ. επιπλέον δόσεις κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2022», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η Ισπανία δεσμεύθηκε τον Σεπτέμβριο να δωρίσει 7,5 εκατ. επιπλέον δόσεις εμβολίων στον διεθνή μηχανισμό COVAX, αυξάνοντας τότε στα 30 εκατ. δόσεις την ποσότητα που υπόσχεται να διανείμει.

Με το 88,5% του πληθυσμού της να έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως, η Ισπανία είναι μια από τις Ευρωπαϊκές χώρες με ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψη.

Η Ισπανία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του ισπανικού υπουργείου Υγείας, μέχρι τώρα έχει καταγράψει περίπου 87.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια