Ε.Ε: Αποχαιρετιστήρια τελετή για τα απερχόμενα μέλη Άγκελα Μέρκελ και Στέφαν Λεβέν

Κόσμος
Ε.Ε: Αποχαιρετιστήρια τελετή για τα απερχόμενα μέλη Άγκελα Μέρκελ και Στέφαν Λεβέν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προσέφερε και ένα αναμνηστικό δώρο προς τιμήν των δύο απερχόμενων μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η σημερινή σύνοδο κορυφής είναι η τελευταία για την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πραγματοποίησε αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμήν της, κατά την οποία οι ευρωπαίοι ηγέτες επαίνεσαν το πνεύμα συμβιβασμού που η 'Αγκελα Μέρκελ επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, προσέφερε και ένα αναμνηστικό δώρο προς τιμήν των δύο απερχόμενων μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το δώρο είναι μια καλλιτεχνική αναπαράσταση του κτιρίου Europa, της εμβληματικής έδρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η αναπαράσταση αυτή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Σαρλ Μισέλ, αποκλειστικά για να τιμήσει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αποχωρούν.

"Η αποχώρησή σου από την ευρωπαϊκή σκηνή μας αγγίζει πολιτικά και μας γεμίζει συγκίνηση. Είσαι μνημείο», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, απευθυνόμενος στην 'Αγκελα Μέρκελ για να προσθέσει: «η σύνεσή σου θα λείψει ειδικά στις περίπλοκες στιγμές».

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο δήλωσε για την Α. Μέρκελ ότι «επί δεκαέξι χρόνια άφησε το αποτύπωμά της στην Ευρώπη και βοήθησε τους «27» να πάρουν τις σωστές αποφάσεις τις δύσκολες στιγμές», ενώ ο Αυστριακός ομόλογός του έκανε λόγο για «ένα μεγάλο κενό» που αφήνει πίσω της η Μέρκελ, καθώς «η επιρροή της στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν μεγάλη». Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ δήλωσε ότι η Μέρκελ «πάντα έβρισκε κάτι που μας ένωνε και μας επέτρεπε να πάμε παρακάτω».

Πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News