Παναγία των Παρισίων: Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης

Κόσμος
Παναγία των Παρισίων: Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών αντιστήριξης ξεκινούν άμεσα και οι εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων

Στη Γαλλία δόθηκε το «πράσινο φως» να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του ναού καθώς ολοκληρώθηκαν όλα τα έργα ασφαλείας και συγκεκριμένα οι εργασίες αντιστήριξης.

Δύο χρόνια μετά την φωτιά, που κατέστρεψε τη στέγη του ιστορικού καθεδρικού ναού της Γαλλίας, γνωστοποιήθηκε σήμερα από αρμόδιους αξιωματικούς ότι επιτρέπεται η έναρξη του έργου αποκατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2019, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πως ο καθεδρικός ναός, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, θα πρέπει να ανοικοδομηθεί, ενώ αργότερα υποσχέθηκε ο ναός να ξανανοίξει για τους πιστούς έως το 2024, όταν η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελική φάση των προσπαθειών να ασφαλιστεί ο σκελετός του ναού περιελάμβανε την ενίσχυση των κατεστραμμένων από τη φωτιά θόλων με τεράστια ξύλινα πλαίσια, ανέφερε η κρατική υπηρεσία που ηγείται των εργασιών, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος Μακρόν σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Ο καθεδρικός ναός θα αναστηλωθεί βάσει του προηγούμενου σχεδίου του.

Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών, μετά τη διαδικασία επιλογής των εταιρειών, που θα καταθέσουν προσφορά. Πριν από αυτό, μια επιχείρηση καθαρισμού του εσωτερικού του κτιρίου, των τοίχων και του δαπέδου, θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Η φωτιά στην Παναγία των Παρισιών προκάλεσε σοκ στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φωτογραφία: UNSPLASH 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News