Κόσμος

Τσελίκ για Μητσοτάκη: «Θέλει να πάρει τα πάντα χωρίς να δώσει τίποτα»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει γη από την τουρκική πλευρά, αλλά δεν θέλει να μοιραστεί τους φυσικούς της πόρους. Τότε, λέει, ας σηκωθούμε από το τραπέζι», ανέφερε μεταξύ άλλων σε χθεσινές του δηλώσεις ο Ομέρ Τσελίκ

Τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Κυπριακό, κλήθηκε να σχολιάσει ο Ομέρ Τσελίκ, προχωρώντας για άλλη μία φορά σε άκρως προκλητικές δηλώσεις.

Ερωτηθείς αν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, θα επηρεάσουν τις διερευνητικές επαφές, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, του ΑΚΡ, τόνισε πως “προσπαθούμε να δείξουμε ευαισθησία για μία ομαλή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις. Στην αρχή προσπάθησαν να αλλάξουν την ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών. Η Τουρκία έχει την πιο θετική συμβολή. Οι σύμμαχοι μας πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα”.

Και συνέχισε, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος newsit.gr, αναφερόμενος στο Κυπριακό: «Ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κατάληψη στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι μια ειρηνική δύναμη. Ο τουρκικός στρατός πήγε εκεί για να αποτρέψει τη σφαγή, να αποτρέψει τη γενοκτονία. Οι Τούρκοι στρατιώτες δε θα αποσυρθούν από εκεί».

Ο Τσελίκ κατέληξε λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει να πάρει τα πάντα, χωρίς να δώσει τίποτα. Θέλει γη από την τουρκική πλευρά, αλλά δεν θέλει να μοιραστεί τους φυσικούς της πόρους. Τότε, λέει, ας σηκωθούμε από το τραπέζι». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια