ΗΠΑ - Επίθεση στο Καπιτώλιο: Παραιτείται η υπ. Μεταφορών - Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, καλεί τον Τραμπ να παραιτηθεί

Κόσμος
ΗΠΑ - Επίθεση στο Καπιτώλιο: Παραιτείται η υπ. Μεταφορών - Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, καλεί τον Τραμπ να παραιτηθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ ζητεί την απομάκρυνση του Τραμπ από την εξουσία και ο Πενς να αναλάβει καθήκοντα

Την ώρα που η Αμερικανίδα υπουργός Μεταφορών Ελέιν Τσάο ανακοινώνει πως υποβάλλει την παραίτησή της, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ ζητεί την απομάκρυνση του Τραμπ από την εξουσία και ο Πενς να αναλάβει καθήκοντα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αμερικανίδα υπουργός Μεταφορών, Ελέιν Τσάο ανακοίνωσε σήμερα πως υποβάλλει την παραίτησή της, μετά την επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Η Τσάο, σύζυγος του ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, δήλωσε πως η παραίτησή της θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα.

Η επίθεση «με προβλημάτισε έντονα με έναν τρόπο που απλά δεν μπορώ να παραβλέψω», τόνισε.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, κάλεσε τον Τραμπ να παραιτηθεί

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί από τον Λευκό Οίκο, αλλιώς να απομακρυνθεί από το αξίωμά του, λέγοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πρέπει να αναλάβει καθήκοντα για να εξασφαλιστεί μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας στον εκλεγμένο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Ο κυβερνήτης Χόγκαν καλεί τον αντιπρόεδρο Πενς να αναλάβει και να φέρει εις πέρας την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Χόγκαν, ο Μάικ Ρίτσι.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αμερική θα είναι καλύτερα αν ο πρόεδρος Τραμπ παραιτηθεί», δήλωσε ο Χόγκαν, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο WBAL Radio της Βαλτιμόρης.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News