Κόσμος

4 ημέρες καραντίνα σε 15 τουρκικές επαρχίες της Τουρκίας

Μεταξύ αυτών η Κωνσταντινούπολη,το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας τεσσάρων ημερών ισχύει από το Σάββατο 16/5 σε 15 επαρχίες της Τουρκίας, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. Στις 15 επαρχίες όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας περιλαμβάνονται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κωνσταντινούπολη-το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία-, επίσης η Άγκυρα, η Προύσσα, η Σμύρνη, η Καισάρεια, το Ικόνιο και η Σαμσούντα. Η απαγόρευση θα περιλαμβάνει και την 19η Μαΐου που είναι επίσημη αργία.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, οι λαϊκές αγορές, τα παντοπωλεία, τα οπωροπωλεία και τα κρεοπωλεία θα είναι κλειστά στις 16 και 17 Μαΐου. Ωστόσο, θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. στις 18-19 Μαΐου.

Τα αρτοποιεία θα παραμείνουν ανοιχτά καθ'όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης των τεσσάρων ημερών.

Στο μεταξύ ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 48 το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών από κορωνοϊό από την αρχή της επιδημίας σε 4.055 ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.708 με το σύνολο να έχει φτάσει σε 146.457. Πάντως σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας στις 15 Μαΐου, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και των διασωληνωμένων ασθενών συνεχίζει να μειώνεται. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά συνιστά σε όλους να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο ζωής με ελεγχόμενη κοινωνική ζωή, λήψη προφυλάξεων, χρήση μάσκας και τήρηση απόστασης 1.5 μέτρου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια