Συναγερμός στην Κίνα – Σε καραντίνα πόλη μετά από… 6 κρούσματα

Κόσμος
Συναγερμός στην Κίνα – Σε καραντίνα πόλη μετά από… 6 κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nέα μέτρα στη χώρα υπο το φόβο νέου κύματος κορωνοϊού

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στην Τζιλίν της Κίνας υπό το φόβο ενός νέου κύματος της επιδημίας του φονικού κορωνοϊού με τις Αρχές να επιβάλουν νέα περιοριστικά μέτρα στα ταξίδια, καθώς καταγράφηκαν την Τρίτη άλλα έξι κρούσματα της Covid-19.

Τα περίπου τέσσερα εκατομμύρια των κατοίκων της πόλης της βορειοανατολικής Κίνας θα μπορούν σύμφωνα με το iefimerida.gr να ταξιδέψουν μόνον εφόσον προσκομίσουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό και μπουν σε καραντίνα.

Το τελευταίο 24ωρο η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα , εκ των οποίων τα έξι ήταν εγχώρια. Nέο σύμπλεγμα κρουσμάτων έχει εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα και στην Ουχάν, όπου είχε πρωτοεμφανιστεί ο νέος κορωνοϊός, με τις τοπικές Αρχές να αποφασίζουν την υποβολή και των 11 εκατομμυρίων κατοίκων σε τεστ σε διάστημα δέκα ημερών.

Τα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων προς και από την πόλη Τζιλίν που απέχει κάπου χίλια χιλιόμετρα από το Πεκίνο έχουν ανασταλεί, ενώ έκλεισαν κινηματογράφοι και γυμναστήρια.

21 νέα κρούσματα σε προάστιο

Το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν σ’ ένα προάστιο της κινεζικής μεγαλούπολης 21 νέα κρούσματα με τις τοπικές Αρχές να κάνουν λόγο για «πολύ σοβαρή» κατάσταση, που ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού. «Η τρέχουσα κατάσταση με την Covid-19 είναι λίαν περίπλοκη και σοβαρή και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξάπλωσης», είπε ο αντιδρήμαρχος Γκάι Ντονγκπίνγκ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News