Κόστα Ρίκα: Προμετωπίδες από πλεξιγκλάς για όλα τα νεογέννητα

Κόσμος
Κόστα Ρίκα: Προμετωπίδες από πλεξιγκλάς για όλα τα νεογέννητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το που θα γεννιούνται τα παιδιά στην Κόστα Ρίκα θα εφοδιάζονται προμετωπίδες από πλεξιγκλάς κατά του νέου κορωνοϊού

Τα μωρά που γεννιούνται στα δημόσια νοσοκομεία της Κόστα Ρίκα εφοδιάζονται, από τη γέννησή τους κιόλας, με μια προμετωπίδα από πλεξιγκλάς για να τα προστατεύει από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, η οποία βρίσκεται υπό έλεγχο στη χώρα.

Οι προμετωπίδες αυτές καλύπτουν το πρόσωπο των νεογέννητων έως την έξοδό τους από την μαιευτική κλινική.

Το εν λόγω μέτρο προστασίας σχεδιάστηκε ειδικά για τα βρέφη, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρόσιο Σέρντας, μια νοσηλεύτρια στο τμήμα νεογνολογίας του νοσοκομείου Mexico, του μεγαλύτερου στην Κόστα Ρίκα.

«Εφαρμόζουμε επίσης πρωτόκολλα που έχουμε αναπτύξει με τους συναδέλφους μας γιατρούς βάσει των εμπειριών σε άλλες χώρες, τα οποία έχουμε προσαρμόσει στο δικό μας σύστημα υγείας», συμπλήρωσε η νοσοκόμα.

Από την πλευρά των γονέων, οι γιατροί ζήτησαν «να λαμβάνονται λίγες περισσότερες προφυλάξεις στις επαφές τους με άλλα πρόσωπα και να αποφεύγουν στο μέγιστο να βγαίνουν από το σπίτι και να μην εκθέτουν το μωρό» σε πιθανή μόλυνση, περιγράφει η Μόνικα Μοράλες, που κρατά την κόρη της στα χέρια της.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Κόστα Ρίκα, μια μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφει λιγότερα από καμιά δεκαριά νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 την ημέρα.

Η χώρα μετρά, από την αρχή της επιδημίας, 705 κρούσματα και 6 θανάτους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News