Εστιατόριο με… πλέξιγκλας στην Ιταλία - Πως θα λειτουργεί;

Κόσμος
Εστιατόριο με… πλέξιγκλας στην Ιταλία - Πως θα λειτουργεί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H πρώτη δοκιμή πριν το άνοιγμα των εστιατορίων

Στη δίνει του νέου κορωνοϊού βρίσκεται η Ιταλία, ωστόσο ετοιμάζει το «έδαφος» για την επόμενη μέρα. Η κυβέρνηση Κόντε προετοιμαζόταν για την επανέναρξη κάποιων επιχειρήσεων και εργάστηκε με τους επιστήμονες για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί αρκετούς είναι το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ όπου ο κόσμος δεν μπορεί να διατηρήσει την ασφαλή απόσταση των δύο μέτρων.

Η πρώτη δοκιμή

Μια πρώτη δοκιμή έκανε σύμφνωνα με το in.gr ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Il Ciak στην περιοχή Τραστέβερε της Ρώμης, όπου δοκίμασε μια πιθανή νέα εγκατάσταση: την τοποθέτηση πλέξιγκλας στη μέση του τραπεζιού ως διαχωριστικό. «Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά προς το παρόν είναι η μόνη λύση» εξηγεί ο Βαλέριο Καλντερόνι, δοκιμάζοντας το πάνελ.

Το ζευγάρι κάθισε σε ένα τραπέζι δύο ατόμων και στο μέσο του τραπεζιού και κατά μήκος τοποθετήθηκε ένα κομμάτι πλέξιγκλας.

Οι δυσκολίες

Παρόλα αυτά, δεν έχει διευκρινιστεί πώς τα διαχωριστικά θα επηρεάσουν τις συνομιλίες των καθήμενων, ειδικά αν πρέπει να φορούν και μάσκα.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης σημειώνει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. «Θα μειώσω τις θέσεις στο εστιατόριό μου κατά 50%. Μειώνοντας τις θέσεις, μειώνω και το προσωπικό μου» τονίζει στη συνέχεια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News