Κόσμος

Κορωνοϊός – Έκκληση στους κατοίκους της Λομβαρδίας: «Μείνετε σπίτι, σε λίγο δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε»

Νέα έκκληση προς τους πολίτες της Λομβαρδίας, λόγω των ραγδαία αυξανόμενων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ιταλικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, την Τετάρτη το 40% των κατοίκων της Λομβαρδίας μετακινήθηκε σε ακτίνα μεγαλύτερη των τριακοσίων μέτρων.

Σε νέα έκκληση προς τους πολίτες της περιοχής του προχώρησε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό. «Μείνετε σπίτι, σε λίγο δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε όσους νοσούν. Δυστυχώς τα νούμερα των νέων κρουσμάτων συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλά», τόνισε.

«Το λέω ευγενικά αλλά σε λίγο, αν δεν καταλάβετε, ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε τόνο και να γίνουμε πιο επιθετικοί, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση ισχυρές μεθόδους», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης. Εξήγησε δε ότι «δεν είναι μια άσκοπη θυσία, αλλά με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ιταλικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, χθες το 40% των κατοίκων της Λομβαρδίας μετακινήθηκε σε ακτίνα μεγαλύτερη των τριακοσίων μέτρων. Ένα ποσοστό που οι ειδικοί θεωρούν ακόμη πολύ υψηλό. Από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, οι μετακινήσεις των κατοίκων της Λομβαρδίας μειώθηκαν συνολικά κατά 60%.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Κεντρική φωτογραφία πηγή: thesun.co.uk

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια