Κόσμος

Κορωνοϊός: Περίπου 60 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία

Περιλαμβάνονται και κάποιοι που έχουν αποθεραπευτεί

Υπάρχουν περίπου 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας προσθέτοντας ότι σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και κάποιοι που έχουν αποθεραπευτεί.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε επίσης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων δεν θα κάνει συστάσεις όσον αφορά ενδεχόμενη ματαίωση της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB στο Βερολίνο, η οποία προγραμματίζεται για τις 4 έως τις 8 Μαρτίου, και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στις τοπικές αρχές να αποφασίσουν γι'αυτό.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυτήν τη στιγμή ένα πακέτο κινήτρων, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να βελτιωθεί το φορολογικό πλαίσιο.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε παράλληλα ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια αυτήν τη στιγμή.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι η Γερμανία βρίσκεται στην αρχή μιας επιδημίας του νέου κορωνοϊού, μετά τη διάγνωση νέων κρουσμάτων, τα οποία δεν μπορούν πλέον να εντοπιστούν στην αρχική πηγή του ιού στην Κίνα.

Σχόλια