Συρία: Εκεχειρία 120 ωρών - Το Τweet του Τραμπ

Κόσμος
Συρία: Εκεχειρία 120 ωρών - Το Τweet του Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάπαυση του πυρός στην βόρεια Συρία Τραμπ: Ευχαριστώ τον Ερντογάν

Συμφωνία με την Τουρκία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία διάρκειας 120 ωρών επιτεύχθηκε , σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ευρισκόμενος στην Αγκυρα, Αμερικααντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Όπως εξήγησε, η Τουρκία θα παύσει για 120 ώρες τη στρατιωτική της επιχείρηση ώστε να επιτρέψει την απόσυρση των δυνάμεων της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG. Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναστέλλονται, τόνισε, διευκρινίζοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση θα τερματιστεί όταν η απόσυρση ολοκληρωθεί.

Ο αντιπρόεδρος Mάικ Πένς υποστήριξε ότι υπάρχει επικοινωνία με τις συριακές δυνάμεις προκειμένου οι ΗΠΑ να διευκολύνουν την απόσυρσή τους από την περιοχή της ζώνης ασφαλείας των 30 χιλιομέτρων.

Όπως ανέφερε, υπάρχει συμφωνία να μην υπάρξει στρατιωτική δράση στο Κομπάνι. Επιπρόσθετα η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται από κοινού να καταπολεμήσουν τον ISIS στην Συρία.

Ως αντιστάθμισμα στη συγκεκριμένη «υποχώρηση» οι ΗΠΑ προσφέρουν μερική απόσυρση των κυρώσεων προς την Τουρκία. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς σχετικά με την οριστική κατάπαυση του πυρός και την οριστική αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από τη Συρία έθεσε ως χρονικό όριο μετά το πέρας της οριστικής απόσυρσης των κουρδικών και συριακών δυνάμεων από τα συγκεκριμένα εδάφη (δηλαδή τις 120 ώρες).

Τραμπ: Ευχαριστώ κύριε Ερντογάν

Νωρίτερα Tweet  έκανε  ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο προϊδέαζε για θετικές εξελίξεις μετά τη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εξαιρετικά νέα από την Τουρκία. Σε λίγο η συνέντευξη Τύπου. Ευχαριστώ κύριε Ερντογάν. Εκατομμύρια ζωές ανθρώπων θα σωθούν», έγραψε.

ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στη Συρία…

Όπως αναφέρουν Τούρκοι διπλωμάτες η «Τουρκία έχει καταφέρει να πάρει όλα όση ήθελε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News