Brexit: «Έχουμε συμφωνία», δηλώνουν Γιούνκερ και Τζόνσον

Κόσμος
Brexit: «Έχουμε συμφωνία», δηλώνουν Γιούνκερ και Τζόνσον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμφωνία για το Brexit ανακοίνωσαν οι Βρυξέλλες

«Λευκός καπνός» για το Brexit, αφού, όπως όλα δείχνουν, επετεύχθη συμφωνία.

«Έχουμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Έχουμε μια σπουδαία συμφωνία, με τη Βρετανία να αναλαμβάνει και πάλι τον έλεγχο», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

https://twitter.com/BorisJohnson/status/1184764798107602944

Οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν το Σάββατο να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν ή αν θα απορρίψουν την συμφωνία μεταξύ βρετανικής κυβέρνησης και Κομισιόν για το Brexit.

Το DUP διατηρεί αμετάβλητη την θέση του για την συμφωνία

Το προτεσταντικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, σύμμαχος των Τόρις στο βρετανικό κοινοβούλιο, επανέλαβε ότι είναι αντίθετο με την συμφωνία, την δεύτερη συμφωνία για το Brexit, στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις Βρυξελλών-Λονδίνου.

Η νέα συμφωνία προβλέπει ότι η συγκατάθεση της Βόρεια Ιρλανδίας θα ζητηθεί τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή των τελωνειακών διευθετήσεων. Θα μπορούν να παραταθούν για άλλα τέσσερα χρόνια με την έγκριση του κοινοβουλίου της Βόρειας Ιρλανδίας μόνο με απλή πλειοψηφία.

Ως προς τον ΦΠΑ, που αποτέλεσε «αγκάθι» των πολύωρων διαπραγματεύσεων, η συμφωνία προβλέπει ότι θα διατηρηθεί η ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς, με τον παράλληλο σεβασμό των επιθυμιών του Ηνωμένου Βασιλείου για την ψηφιακή αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News