Κόσμος

Κατέρρευσε 4όροφο κτίριο στην Ινδία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επτά τραυματίες

Τραγωδία στην Ινδία έπειτα από κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μπουμπάι (Βομβάη), στη συνοικία Ντόνγκρι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ενώ εγκλωβίστηκαν περισσότεροι από 40 στα ερείπια, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επτά τραυματίες.

Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια κατάρρευση κτιρίου στην ευρύτερη περιοχή του Μουμπάι μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες. Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται στην πόλη εξαιτίας των μουσώνων συχνά προκαλούν αστάθεια σε παλαιά κτίρια ή σε κτίρια κακής κατασκευής και αυτό έχει οδηγήσει σε πολλά τέτοια ατυχήματα στη διάρκεια των χρόνων.

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι, αλλά, με βάση τις πληροφορίες από τους γείτονες, εκτιμούμε ότι οι παγιδευμένοι ξεπερνούν τους 30», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης επηρεάζονται από τους στενούς δρόμους στην περιοχή.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στον τόπο του δυστυχήματος δήλωσε στο Reuters ότι οι κάτοικοι βοηθούν στο έργο των διασωστών και οι τραυματίες μεταφέρονται με τα χέρια στα ασθενοφόρα που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο και έχουν σταθμεύσει κοντά.

Σχόλια