Η Μέρκελ απαντά για το τρέμουλο: «Είμαι καλά»

Κόσμος
Η Μέρκελ απαντά για το τρέμουλο: «Είμαι καλά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση της υγείας απασχολεί τη Γερμανία παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως η καγκελάριος δεν διατρέχει κίνδυνο

Συνεχίζεται η συζήτηση παγκοσμίως για την κατάσταση της υγείας της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ η οποία εθεάθη δύο φορές να τρέμει ολόκληρη, προκαλώντας ανησυχία.

Κατά τη διάρκεια της G20 που πραγματοποιείται στην Οσάκα και το «παρών» έχει δώσει και η καγκελάριος, οι δημοσιογράφοι δε θα μπορούσαν να μη ρωτήσουν τη Μέρκελ πως είναι: «Είμαι καλά» απάντησε η ίδια σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τις φήμες ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της. Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρη ότι έτσι όπως εμφανίστηκε αυτή η αντίδραση, έτσι και θα φύγει».

Οι δημοσιογράφοι όμως συνέχισαν να ασχολούνται με το εν λόγω θέμα, ρωτώντας την αν υπάρχει εξήγηση για το τρέμουλο και αν έχει συμβουλευτεί κάποιο γιατρό. Η Άνγκελα Μέρκελ αρκέστηκε να απαντήσει ότι είναι καλά και ότι δεν είχε να πει κάτι παραπάνω γι’ αυτό το ζήτημα.

Ο γερμανικός Τύπος για  την υγεία της Μέρκελ

Η κατάσταση της υγείας της Άνγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να απασχολεί τον γερμανικό Τύπο, μετά και το χθεσινό δεύτερο δημόσιο επεισόδιο ανεξέλεγκτου τρόμου, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι η Καγκελάριος είναι καλά και ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμά της.

«Οι εικόνες που μπορείτε να δείτε από την Οσάκα δείχνουν ότι η Καγκελάριος είναι πολύ δραστήρια και υγιής - κάνει τη δουλειά της και τηρεί τα προγραμματισμένα ραντεβού της», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς στο Βερολίνο, ενώ η ίδια η κυρία Μέρκελ, κατά την διάρκεια της σύντομης δήλωσής της προς τον Τύπο στην Ιαπωνία περιορίστηκε στα θέματα της Συνόδου Κορυφής της G20 και είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια γεμάτη μέρα». Επέλεξε δε να μην δεχθεί ερωτήσεις.

Σύμφωνα πάντως με «κύκλους συνεργατών» της Καγκελαρίου, τους οποίους επικαλούνται γερμανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Bild, το χθεσινό επεισόδιο είχε «ψυχολογικό υπόβαθρο», καθώς, όπως αναφέρεται, η κυρία Μέρκελ «θυμήθηκε το πρώτο περιστατικό, όταν άρχισε να τρέμει κατά την υποδοχή του ουκρανού Προέδρου στην Καγκελαρία και άρχισε πάλι να τρέμει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News