Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Δε θα κάνουμε στραβά μάτια σε Αιγαίο & Αν. Μεσόγειο»

Κόσμος
Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Δε θα κάνουμε στραβά μάτια σε Αιγαίο & Αν. Μεσόγειο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο από όπου και να γίνει - Οι δηλώσεις που έκανε ο κύριος Τσίπρας στο πρακτορείο Ανατολή πριν έρθει μας χαροποιούν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου Iμπραχίμ Καλίν  

«Με την Ελλάδα έχουμε πυκνή ατζέντα. Αύριο θα έχουμε μια πυκνή ατζέντα, όπως διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, ενεργειακά, ο TAP, Turkısh Stream, την τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη, τη μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου, Iμπραχίμ Καλίν.

Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο  Iμπραχιμ Καλίν μια ημέρα πριν την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και μετά την συνέντευξη του στο πρακτορείο Anadolu, ανέφερε: «Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, τα νησιά. Οι δηλώσεις που έκανε ο κύριος Τσίπρας στο πρακτορείο Ανατολή πριν έρθει μας χαροποιούν. Αυτό δείχνει πως έχουν καλή και θετική πρόθεση και πιστεύουμε πως θα μιλήσουμε σε αυτά τα πλαίσια.

Η Τουρκία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την ίδια αποφασιστικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο από όπου και να γίνει. Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News