Τουρκία: Νεκρή 13χρονη, θύμα της «Μπλε φάλαινας» - Το γράμμα που άφησε

Κόσμος
Τουρκία: Νεκρή 13χρονη, θύμα της «Μπλε φάλαινας» - Το γράμμα που άφησε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αυτοκτονία είναι διέξοδος» «Η αυτοκτονία είναι διέξοδος»...

Ένα κορίτσι 13 ετών από την Τουρκία είναι το τελευταίο θύμα του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα».

Η Εμινέ Καραντάγκ βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι του σπιτιού της αφού είχε αυτοπυροβοληθεί με την καραμπίνα του πατέρα της.

Οι συγγενείς της, βρήκαν ζωγραφιές της καθώς και μια λίστα με 25 πράγματα υπό τον τίτλο «τι πρέπει να κάνω πριν πεθάνω». Μαζί και οδηγίες του παιχνιδιού με τις οποίες ενθαρρύνονται οι παίχτες να αυτοκτονήσουν.

«Η αυτοκτονία είναι διέξοδος» «Η αυτοκτονία είναι διέξοδος»

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η 13χρονη είχε αφήσει και ένα γράμμα στην οικογένειά της που ξεκινούσε με τη φράση «η αυτοκτονία είναι μια διέξοδος».

Η 13χρονη άφησε ζωγραφιές της καθώς και μια λίστα με 25 πράγματα υπό τον τίτλο «τι πρέπει να κάνω πριν πεθάνω»

«Βρήκαμε ορισμένες σημειώσεις της από τις οποίες προκύπτει ότι ήταν μέλος μιας ομάδας που έπαιζε τη "Μπλε Φάλαινα". Στις σημειώσεις έγραφε σήμερα θα κάνουμε αυτό, αύριο εκείνο, "θα χτυπήσουμε αυτά τα παιδιά, θα αυτοκτονήσουμε και θα πάμε στον ουρανό όπου θα αναστηθούμε και θα επιστρέψουμε εδώ", οπότε καταλάβαμε ότι ήταν υπό την πλήρη επήρεια του παιχνιδιού» δήλωσε ο θείος της 13χρονης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Εμινέ, που ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειάς της, δεν είχε κανέναν λόγο να αυτοκτονήσει «ήταν μια πολύ καλή μαθήτρια, πάντα με το χαμόγελο για όλους».

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί από τους παίχτες 50 πράξεις σε 50 ημέρες με στόχο να δημιουργήσει τραυματικές ψυχολογικές εμπειρίες. Το παιχνίδι αυτό έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα πολλά παιδιά στο θάνατο και άλλα να αυτοτραυματιστούν.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News