Πάνω από 400 άτομα χωρίς στέγη μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Ρωσία

Κόσμος
Πάνω από 400 άτομα χωρίς στέγη μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστεγοι εκατοντάδες άνθρωποι μετά την έκρηξη που κόστισε ζωές

Σοβαρές είναι για τη Ρωσία και τους πολίτες της οι συνέπειες της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογκόρσκ, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα από διαρροή αερίου.

Πλέον, περισσότεροι από 400 άνθρωποι είναι άστεγοι, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός κοινωνικών υποθέσεων της περιοχής Τσελιάμπινσκ, Τατιάνα Νικίτινα σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Δεκεμβρίου, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και κατέστρεψε 48 διαμερίσματα στο 10όροφο κτίριο στη βιομηχανική πόλη, σε απόσταση 1.700 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους μη εγγεγραμμένους κατοίκους, η προκαταρκτική μας εκτίμηση είναι ότι περίπου 403 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι», τόνισε η Νικίτινα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε ενοικίαση κατοικιών για τους πληγέντες με χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές, πρόσθεσε. Σημείωσε πως εξετάζονται επιλογές για την μετεγκατάσταση κατοίκων των δύο τμημάτων της πολυκατοικίας που θα κατεδαφιστούν.

Ο δήμαρχος του Μαγκνιτογκόρσκ Σεργκέι Μπερντίνκοβ ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι οι κάτοικοι που μένουν στα παρακείμενα διαμερίσματα θα μετεγκατασθούν προσωρινά μέχρις ότου το κτίριο χαρακτηριστεί ασφαλές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News