Κόσμος

Γαλλία: Αυτός ο σεφ αναδείχτηκε «Μάγειρας της χρονιάς»

Ο Αλεξάντρ Μαζιά ξεχωρίζει στη μαγειρική του και οι τιμές του εστιατορίου του φτάνουν τα 170 ευρώ

«Μάγειρας της χρονιάς» αναδείχθηκε στη Γαλλία ο Μασσαλός σεφ Αλεξάντρ Μαζιά ο οποίος φημίζεται για το καπνιστό χέλι με σοκολάτα που κάνει, χρησιμοποιώντας πάνω από 200 μπαχαρικά.

Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε στον οδηγό γαστρονομίας Gault&Millau.

Ο 42χρονος σεφ που έχει βραβευτεί ήδη με ένα αστέρι Μισελέν, διευθύνει το μικρό του εστιατόριο σε μια γειτονιά της Μασσαλίας, όπου προτείνει γεύματα και δείπνα που «ταξιδεύουν» τον πελάτη χωρίς να αποκαλύπτει τη σύνθεση των μενού πριν από το φαγητό.

Οι τιμές κυμαίνονται από 57 έως 170 ευρώ.

Στον τίτλο του μάγειρα της χρονιάς, ο Μαζιά διαδέχεται τον Ζαν Σουπλίς του Auberge du Pere Bise, στο Ταλουάρ, κοντά στο Ανεσί, στην ανατολική Γαλλία.

«Η κουζίνα μου είναι ειλικρινής, σύγχρονη, που προσαρμόζεται και συμβιώνει με τη γη αυτή» τονίζει στο AFP, δηλώνοντας «περήφανος» που βραβεύεται από τον πολύτιμο κίτρινο οδηγό ο οποίος τον είχε βοηθήσει να ανοίξει το εστιατόριό του με μια χορηγία «για τα νέα ταλέντα».

«Ο μάγειρας της χρονιάς είναι ένας μάγειρας που έχει μια διαδρομή η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχή πρόοδο. Με τον Αλεξάντρ επιλέξαμε να τιμήσουμε τη γαλλική γαστρονομική δημιουργία. Αυτός είναι ο ρόλος του Gault&Millau που παίρνει ρίσκα όταν προσπαθεί να ανακαλύπτει σεφ που θα προωθήσουν πολύ τη δημιουργικότητά τους», εξηγεί ο Κομ ντε Σεριζέ, επικεφαλής του γαστρονομικού οδηγού όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η κουζίνα του Αλεξάντρ Μαζιά συνδέεται στενά με το έδαφος αυτό, ο σεφ συνεργάζεται με μασσαλούς παραγωγούς κηπευτικών και ψαράδες, αλλά εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από την Αφρική, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια