Κόσμος

Μέι: Βρετανία και Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και αιώνες

«Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και πολλούς αιώνες» υποστήριξε, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα» η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και πολλούς αιώνες» υποστήριξε, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα» η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμπληρώνοντας ότι η χώρα της «θα διερευνήσει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς η Βρετανία επανακαθορίζει τις σχέσεις της με την Ευρώπη».

Αναφερόμενη στη στενή σχέση Βρετανίας-Ελλάδας η κ. Μέι δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν από ισχυρή εμπορική σχέση μέχρι αλληλοϋποστήριξη σε περιόδους συγκρούσεων. «Είμαστε φίλοι στο ΝΑΤΟ, εταίροι και φίλοι με εκτενείς δεσμούς στον τουρισμό και την εκπαίδευση» τόνισε η κ. Μέι.

Μιλώντας για τη χώρα της μετά το Brexit, η κ. Μέι υποστήριξε ότι «η χώρα της φεύγει από την ΕΕ, όχι από την Ευρώπη» και περιέγραψε το όραμά της για το Brexit λέγοντας: «Το όραμά μου για το Brexit είναι αυτός μιας ισχυρής, παγκόσμιας Βρετανίας που έχει μια βαθιά και ειδική εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος ερωτηθείσα για «το πιο μήνυμα στέλνει τους χιλιάδες Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στη Βρετανία, τα τελευταία χρόνια» η κ. Μέι απήντησε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και την κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και στην οικονομία μας. Θέλω να γνωρίζουν ότι επιθυμούμε να παραμείνουν στη χώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν φτιάξει τη ζωή τους στη Βρετανία όπως και όλοι οι πολίτες της ΕΕ».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια