Κόσμος

Εξαναγκάστηκε να φάει τυρί και πέθανε από αλλεργικό σοκ

Δέκα ημέρες έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερε. Ένας 13χρονος μαθητής στη Βρετανία έχασε τη ζωή του από αλλεργικό σοκ που υπέστη καταναλώνοντας μία ποσότητα τυριού.

Η αστυνομία, ωστόσο, εξετάζει την υπόθεση ως πιθανή δολοφονία, καθώς τα στοιχεία οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι εξαναγκάστηκε να φάει τυρί από συμμαθητή ή συμμαθητές του.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή της έρευνας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αγόρι κατανάλωσε το τυρί μετά από εξαναγκασμό που υπέστη, αν όχι με τη βία.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι πρόκειται για υπόθεση μπούλινγκ, οι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι γονείς τους θα αντιμετωπιστούν ως «δολοφόνοι», καθώς άπαντες γνώριζαν το πρόβλημα αλλεργίας που αντιμετώπιζε ο 13χρονος.

Το παιδί μεταφέρθηκε στις 28 Ιουνίου στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και 10 ημέρες αργότερα κατέληξε. Ένας άλλος 13χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για τον εξαναγκασμό και αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικά μέτρα εναντίον του.

Η υπόθεση εξετάζεται από το τμήμα ανθρωποκτονιών και θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή, ενώ ευθύνες αναζητούνται και στο διδακτικό προσωπικό και τη διεύθυνση του βρετανικού σχολείου, η οποία αμέλησε τα καθήκοντά της ή απέκρυψε το μπούλινγκ που φέρεται να υποβαλλόταν ο νεαρός μαθητής.

«Ο γιος μου είχε αλλεργίες και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν γνωρίζω πως συνέβη αυτό. Δε βγάζει νόημα», δήλωσε ο πατέρας του 13χρονου Karanbir Cheema.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια