default-image

Ισχυρή έκρηξη με θύματα στην Τουρκία

Κόσμος
Ισχυρή έκρηξη με θύματα στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως κουρδικός, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Η έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη. Σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σπεύσει στο σημείο της έκρηξης, την κεντρική συνοικία Μπαγλάρ. Σε αυτή τη συνοικία τον Νοέμβριο είχαν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το PKK.

Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι θέατρο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

Τούρκος υπουργός: Οφείλεται σε επισκευή οχήματος

Μια έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό μερικών ανθρώπων οφειλόταν στην επισκευή ενός οχήματος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Τα σχόλια του Σοϊλού μεταδόθηκαν ζωντανά από το CNN Turk. Αστυνομική πηγή δήλωσε πως η έκρηξη φαίνεται πως σημειώθηκε στο τμήμα επισκευής οχημάτων ενός αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα τη μερική κατάρρευση της στέγης και τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News