Κόσμος

Νιγηρία: Πάνω από 300 νεκροί από επιδημία μηνιγγίτιδας

Τουλάχιστον 328 άτομα έχουν πεθάνει στη Νιγηρία, μέσα σε μόλις πέντε μήνες εξ' αιτίας επιδημίας μηνιγγίτιδας, που έχει πλήξει τη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. «Τα άτομα που έχουν επηρεαστεί φτάνουν τα 2.524, εκ των οποίων τα 328 έχουν πεθάνει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου. Η επιδημία έχει εξαπλωθεί κυρίως στα βόρεια της χώρας αλλά έχουν καταγραφεί κρούσματα και στα νοτιοδυτικά και τα νότια της χώρας.

Η επιδημία της μηνιγγίτιδας δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο για τη Νιγηρία, που βρίσκεται ακριβώς στη λεγόμενη «ζώνη της μηνιγγίτιδας» η οποία εκτείνεται από τη Σενεγάλη ως την Αιθιοπία. Ωστόσο, εργαστηριακές εξετάσεις δείχνουν ότι αυτός ο τύπος της ασθένειας είναι νέος (στέλεχος C) και είναι η πρώτη φορά που ξεσπά επιδημία αυτού του τύπου μηνιγγίτιδας στη χώρα.

Στις 24 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα παιδιά μεταξύ 5 και 14 είναι αυτά που επηρεάζονται περισσότερο και ότι ξεκινά μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού. Αναμένεται να φτάσουν στη χώρα 500.000 δόσεις του εμβολίου, αλλά υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν πάνω από 3 εκατομμύρια εμβόλια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια