default-image

Ερντογάν: «Γνωρίζουμε τους Ολλανδούς από τη Σρεμπρένιτσα»

Κόσμος
Ερντογάν: «Γνωρίζουμε τους Ολλανδούς από τη Σρεμπρένιτσα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της Ολλανδίας. Το νέο ξέσπασμα του Τούρκου προέδρου έφτασε έως το 1995 και τη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, για να σχολιάσει ότι «δε δέχεται μαθήματα ήθους από εκείνους που έχουν αίμα στα χέρια τους».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ολλανδία δε μας εξέπληξε, ήδη γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τη συμπεριφορά των Ολλανδών, τα γνωρίζαμε από το ρόλο τους στη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα». Και πρόσθεσε πως «κανείς δεν πρέπει να μας δίνει μαθήματα περί ήθους, ειδικά αυτοί που έχουν αίμα στα χέρια τους».

Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε ακόμα την Ολλανδία για κρατικά υποστηριζόμενη τρομοκρατία, σημειώνοντας πως η απόφαση της Χάγης να απαγορεύσει σε δύο τούρκους υπουργούς να μιλήσουν δημοσίως έβλαψε την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν είναι πια μπλοκ νόμων και ελευθεριών», είπε, σύμφωνα με τη «Sabah».

Ρούτε: «Αηδιαστική παραποίηση της ιστορίας»

Αιχμηρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο έστειλε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού RTL ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε, που τόνισε ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν για την Σρεμπρένιτσα είναι μια «αηδιαστική παραποίηση της ιστορίας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι,  ο Ρούτε ανέφερε ότι ο Ερντογάν συνεχίζει να «δοκιμάζει τα όρια». «Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό του. Είναι απαράδεκτο και εξαιρετικά ενοχλητικό» υπογράμμισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News