Κόσμος

Ξαφνικά... εκατομμυριούχοι έγιναν οι κάτοικοι μικρού χωριού

Ένα απροσδόκητο γεγονός περίμενε τους 80 κατοίκους ενός μικρού χωριού στην Ισπανία, αφού έγιναν κατά 2 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότεροι, μετά το θάνατο του ιδρυτή της Corona.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του χωριού Cerezales del Condado έγιναν εκατομμυριούχοι, όταν ο δισεκατομμυριούχος Antonino Fernandez και ιδρυτής της διάσημης μπίρας Corona πέθανε και άφησε διαθήκη πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια στον καθένα.

Ο Fernandez γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια, στο χωριό Cerezales del Condado, και είχε άλλα 12 αδέρφια. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο στα 14, επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δίδακτρα.

Ο Fernandez αποφάσισε να επιστρέψει κάτι στους κατοίκους του βορειοδυτικού αυτού χωριού, κάνοντας «δώρο» 210 εκατομμύρια δολάρια σε 80 κατοίκους του χωριού στη διαθήκη του, αφήνοντάς στο όνομα του καθένα περίπου 2,49 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος - που στο παρελθόν είχε τιμηθεί από τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας για τις φιλανθρωπικές του πράξεις, άφησε στη διαθήκη του επιπλέον χρήματα για την δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου στην πόλη και ένα τοπικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με 300 εργαζομένους, που θα επωφεληθούν επίσης από την γενναιοδωρία του.

Ο Fernandez ήταν ο ιδρυτής της μπίρας Corona και κύριος υπεύθυνος για την επιτυχία της ως τη δεύτερη πιο δημοφιλής εισαγόμενη μπίρα στις ΗΠΑ και πιο δημοφιλής μπίρα στο Μεξικό.

Έχει δημιουργήσει μια σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια. Μία από αυτές είναι η Soltra, η οποία προσφέρει εργασία σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μια παρόμοια εταιρεία ιδρύθηκε με το όνομα της συζύγου του στην μεξικανική πολιτεία της Πουέμπλα.

Πηγή: iefimerida.gr

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια