Κόσμος

Υποψήφια για νέα θητεία στο ΔΝΤ η Λαγκάρντ

Την υποψηφιότητα της για δεύτερη θητεία ανακοίνωσε επισήμως η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

 «Ναι, είμαι υποψήφια για δεύτερη θητεία», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Η κ. Λαγκάρντ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, αφού εξασφάλισε την υποστήριξη σημαντικών διεθνών παραγόντων όπως η Γαλλία και το Μεξικό.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός δήλωσε ότι η Γαλλία στηρίζει την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για μια δεύτερη θητεία στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα, ο Βαλς απάντησε ότι ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν θα διευκρινίσει σύντομα τη θέση της Γαλλίας για το θέμα αυτό. «Το μόνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι οι γαλλικές αρχές στηρίζουν και εμπιστεύονται την Κριστίν Λαγκάρντ», πρόσθεσε.


Κυβερνητικές πηγές του Μεξικού εξάλλου είπαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η χώρα δεν θα προτείνει τον Αγκουστίν Κάρστενς, τον κεντρικό τραπεζίτη του Μεξικού, για τη θέση και ελπίζει ότι η Λαγκάρντ θα εκλεγεί και πάλι για άλλη μια πενταετία. 

«Το Μεξικό αναγνωρίζει τις ηγετικές ικανότητες και το ταλέντο (της Λαγκάρντ) και στηρίζουμε έναν σημαντικό σύμμαχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Μεξικού», είπε η πηγή αυτή. 


Ο Μεξικανός υπουργός Οικονομικών Λούις Βιντεγκαράι συναντήθηκε με την Λαγκάρντ στο Νταβός και της εξέφρασε την υποστήριξή του, πρόσθεσε.

Σχόλια