Κόσμος

Πολωνία: 21 άνθρωποι πέθαναν από το ψύχος μέσα σε 48 ώρες

Είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πολικές θερμοκρασίες το σαββατοκύριακο στην Πολωνία, όπου ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές έπεσε ακόμη και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Κυβερνητικού Κέντρου Εθνικής Ασφάλειας (RCB) Μποζένα Βισόσκα, «τις τελευταίες 24 ώρες έχουν αναφερθεί 12 θάνατοι. Καταγράψαμε άλλα 9 θύματα την προηγούμενη ημέρα» (σ.σ. το Σάββατο).

Σύμφωνα με την κ. Βισόσκα, από την 1η Νοεμβρίου ο αριθμός των νεκρών λόγω του κρύου ανέρχεται συνολικά στους 39.

Οι αστυνομικές Αρχές κάλεσαν τους Πολωνούς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να βοηθούν τους ανθρώπους που απειλούνται με υποθερμία, κυρίως τους άστεγους, τους ηλικιωμένους και όσους βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τέτοιας έκτασης θλιβερού ρεκόρ θανάτων από υποθερμία είχε να σημειωθεί από τις 19 Δεκεμβρίου 2009, όταν μέσα σε μία ημέρα 42 άνθρωποι υπέκυψαν λόγω της παγωνιάς.

Εξάλλου, στην οροσειρά Τάτρα, στα σύνορα της Πολωνίας με τη Σλοβακία, 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το Χριστούγεννα, οι περισσότεροι σε ατυχήματα σε χιονοδρομικές πίστες χωρίς μεγάλη ποσότητα χιονιού αλλά παγωμένες και κατά συνέπεια επικίνδυνες για όσους δε διαθέτουν μεγάλη εμπειρία.

Σχόλια