Κόσμος

Επετειακό Charlie Hebdo, έναν χρόνο μετά την τραγωδία

Λίγες μέρες πριν τη μαύρη επέτειο της επίθεσης στο Charlie Hebdo, στις 7 Ιανουαρίου 2015, το περιοδικό θα κυκλοφορήσει μ' ένα επετειακό τεύχος την Τετάρτη.

Στο εξώφυλλό του, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, απεικονίζεται, σε μαύρο φόντο ένας «θεός» να τρέχει να ξεφύγει με το καλάζνικοφ στην πλάτη.  Το μοναδικό χρώμα είναι το κόκκινο του αίματος στα ρούχα του. Τίτλος: «Έναν χρόνο μετά, ο δολοφόνος διαφεύγει»


Σκόπιμα, η φιγούρα που απεικονίζεται έχει τριγωνικό φωτοστέφανο με τον «παντεπόπτη οφθαλμό»: Στο κεντρικό άρθρο του, που υπερασπίζεται την κοσμικότητα, ο Λοράν Σουρισό, που έχει αναλάβει πλέον τη διοίκηση, καταδικάζει όσους ήλπιζαν στον θάνατο του Charlie Hebdo επειδή «τόλμησε να περιγελάσει τη θρησκεία». 

Όπως αναφέρει το in.gr, την Τρίτη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για τα θύματα. Η Τετάρτη είναι η ημέρα κυκλοφορίας του Charlie Hebdo ενώ την Πέμπτη ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση των δυνάμεων ασφαλείας. 

Κεντρική εκδήλωση θα είναι την Κυριακή η συγκέντρωση στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, οι συγκεντρώσεις στην οποία έχουν γίνει σύμβολο της άρνησης των Γάλλων να τρομοκρατηθούν.

Σχόλια