default-image

Ρουμανία: Αυξάνονται οι νεκροί από την πυρκαγιά στη ντισκοτέκ

Κόσμος
Ρουμανία: Αυξάνονται οι νεκροί από την πυρκαγιά στη ντισκοτέκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς στην ντισκοτέκ Colectiv του Βουκουρεστίου έφτασε τους 45 νεκρούς, μετά το θάνατο άλλων τεσσάρων τραυματιών, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Μεταξύ των τεσσάρων περιλαμβάνεται ο ντράμερ του συγκροτήματος hard rock Goodbye to Gravity, που έδινε συναυλία την ώρα της τραγωδίας.

Ο Μπογκντάν Λαβίνιους επρόκειτο να μεταφερθεί σήμερα σε νοσοκομείο της Ελβετίας, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, όμως, η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε μετά την απογείωση του αεροσκάφους, το οποίο επέστρεψε στο Βουκουρέστι, αλλά ο μουσικός κατέληξε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε προς το νοσοκομείο Βαρέων Εγκαυμάτων της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Οι δύο κιθαρίστες του συγκροτήματος πέθαναν την επομένη της πυρκαγιάς, ενώ δύο άλλα μέλη του νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Άλλοι τρεις τραυματίες, δύο νεαροί Ρουμάνοι και ένας Τούρκος φοιτητής, υπέκυψαν σήμερα στα τραύματά τους.

Χθες, υπέκυψαν εννέα τραυματίες, επτά στο Βουκουρέστι και δύο στην Ολλανδία όπου είχαν μεταφερθεί για νοσηλεία.

«Οι επτά επόμενες ημέρες είναι πιο δύσκολες ως προς τη νοσηλεία των τραυματιών. Δεχόμαστε κάθε βοήθεια, κάθε ιατρική ομάδα από το εξωτερικό» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, τα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τις αρχές ότι καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες μεταφοράς ορισμένων από τους τραυματίες σε νοσοκομεία του εξωτερικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News